Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας σήμερα, Δευτέρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου tempo24.news, οι αγρότες θα κάνουν πορεία με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά οχήματα στο Μεσολόγγι και θα μεταβούν στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου και προγραμματίζουν την κατάληψή του.

Παράλληλα, άλλοι αγρότες θα κατευθυνθούν με τρακτέρ από την περιοχή του Αστακού και θα αποκλείσουν το λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Διαβάστε ακόμα: Αγρότες: Εντείνουν τις κινητοποιήσεις, επιστρέφουν στα μπλόκα - Στραμμένα τα βλέμματα στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αγροτών:

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κατοχής και Νεοχωρίου καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής σε Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Δευτερά 26/2/2024 και ώρα 11:30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου εν όψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης σε όλες τις μεγάλες πόλεις, έπειτα από κάλεσμα Ευρωπαϊκών Αγροτικών Συλλογών όπου θα συζητηθεί το θέμα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ Νέας Κ.Α.Π στο Ευρωκοινοβούλιο. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Ευρωπαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους έως ότου δικαιωθούμε! Ακόμα καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν θα επιτρέψουμε για άλλη μια φορά να αποφασίσουν πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς εμάς! Για άλλη μια φορά τους λέμε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε και δε θα κάνουμε πίσω! Ακόμα θα παραδοθεί ψήφισμα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Η παρουσία όλων είναι επιτακτική! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ».

Κατάληψη της Ιόνιας οδού

Εξάλλου, χθες, Κυριακή (25/2) το μεσημέρι δεκάδες αγρότες έφθασαν μέχρι την Ιόνια οδό την οποία απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα.

Μπλόκο αγροτών στο Αίγιο

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το μπλόκο στο Αίγιο, καθώς αγρότες της Αιγιάλειας προχωρούν κάθε απόγευμα σε συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος του Σελινούντα, έξω από το Αίγιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeefpv01tcx)