Έληξε η περιπέτεια και η ταλαιπωρία των 90 επιβατών του Οδοντωτού, οι οποία είχαν εγκλωβιστεί στη Θέση Νιάματα στο φαράγγι του Βουραϊκού λόγω κατολισθήσεων ύστερα από νεροποντή το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με το kalavrytanews λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, μετά από επίπονες προσπάθειες των συνεργείων, το τρένο επέστρεψε με ασφάλεια στο Διακοπτό, ενώ ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές άνοιξαν και πάλι μετά τις απαραίτητες εργασίες και το τρένο πήρε κατεύθυνση για το Διακοπτό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

odontwtos1
odontwtos2

Το χρονικό

Μία μίνι περιπέτεια έζησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 90 επιβάτες του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν για περίπου 2 ώρες, όταν ο συρμός ακινητοποιήθηκε εξαιτίας κατολισθήσεων στον Βουραϊκό.

Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από το Διακοπτό με προορισμό τα Καλάβρυτα, όταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, βρέθηκε αντιμέτωπη με κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Τελικά, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ο συρμός κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στο Διακοπτό, ενώ ο Οδοντωτός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας, έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Από την περιπέτεια δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο οι επιβάτες βίωσαν στιγμές αγωνίας, καθώς ο συρμός ακινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο και επικρατούσε έντονη βροχόπτωση.