Μετά τον πολυήμερο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, στον κόμβο Καλπακίου, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαζική κάθοδο στο κέντρο της πόλης και πορεία με τα τρακτέρ.

*Διαβάστε εδώ: Αγρότες: Απέκλεισαν με τρακτέρ το Τελωνείο στη Λάρισα - Σκόρπισαν μπάλες με άχυρο (Εικόνες & Βίντεο)

ioannina_agrotes
agrotes_ioannina
agrotes_trakter
agrotes_iwannina


Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου τους, όπως μείωση του κόστους παραγωγής ,τη μη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, έλεγχους ώστε να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις, έργα υποδομής για αντιπλημμυρική θωράκιση κ.α.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, οι αγρότες ζήτησαν συγγνώμη από τους επαγγελματίες οδηγούς λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν για αρκετές ημέρες στην παλιά ΕΟ Ιωαννίνων Κοζάνης, στον κόμβο Καλπακίου, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να ταλαιπωρήσουν κανέναν με τον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους.

«Δεν ζητάμε να μας δώσει η κυβέρνηση λεφτά, ζητάμε τη ρύθμιση θεσμικών ζητημάτων που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε», είπαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου στο νομό Ιωαννίνων.

*Πηγή: epirus-tv-news.gr