Νέες δηλώσεις από τον 45χρονο παλαιοχριστιανό, που ζούσε σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία με την οικογένειά του και αύριο αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον Alpha, σε ερώτηση σχετικά για τα παιδιά που παραμένουν άφαντα, ο 45χρονος ανέφερε: «Επέλεξα να μην τον γνωρίζω, για αυτό δεν μπορώ να σας πω αυτό που δεν ξέρω. Αν το ήξερα θα ήμουν διαρκώς σε ένα δίλημμα. Φαίνεται ότι καλώς η μάνα τους τα κράτησε γιατί σήμερα θα ερχόμουν για να προσπαθώ να βλέπω 4 παιδιά αντί για ένα».

«Έκανε μια κοινωνική έρευνα εκείνη η κοινωνική λειτουργός που είχε έρθει στο κτήμα μας και λέει πως το παιδί μας ζούσε σε άθλιες συνθήκες. Οπότε φαντάζομαι ότι εγώ πρέπει να πιστοποιήσω ότι έχω νέες συνθήκες να τα βάλω», τόνισε.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του 45χρονου, είπε από την πλευρά του πως στην αυριανή δίκη «θα αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σχετικά με τα αδικήματα με τα οποία κατηγορείται».

Πρόσθεσε ότι η γυναίκα του «παραμένει με τα παιδιά και αναμένει τις εξελίξεις της υπόθεσης». Τέλος, είπε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να έχει τεθεί από την εισαγγελική αρχή και να έχει να κάνει με την επιμέλεια αυτών και την γονική μέριμνα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf7j76j7fmh)

Πεθερός "παλαιοχριστιανού": "Η κόρη μου δεν... σκότωσε και τον Νταβέλη"

Ο πεθερός του 45χρονου παλαιοχριστιανού , πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία δήλωσε το πρωί πως υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια της κόρης του, αλλά αυτές ήταν μόνο θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ εμφανίστηκε να θέλει να βρεθεί η κόρη του. Να σημειωθεί πως η Σεβαστή εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής οφείλει να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Κορινθίας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πεθερός του 45χρονουανέφερε για την κόρη του, τη Σεβαστή ότι «δεν σκότωσε και τον Νταβέλη. Εντάξει, το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω κι εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα». Συμπλήρωσε: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει».

Πρόσθεσε πως «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει». Στη συνέχεια, ανέφερε πως «αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο».

Αμέσως μετά, ο πεθερός του Μανώλη τόνισε για την κόρη του «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Σχετικά με τον Μανώλη, ο πεθερός του επισήμανε ότι «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

Στη συνέχεια, ανέφερε για τον 45χρονο «να κάνει υπομονή, να βρεθεί με τα παιδιά του. Φύγανε για δικούς τους λόγους πιο πολύ. Δεν έφυγαν γιατί πιαστήκαμε στα χέρια, δεν πιαστήκαμε στα χέρια. Εξαφανίστηκαν και δεν επικοινώνησαν μαζί μας. Αυτό είναι το παράπονό μας».