Ο 45χρονος ο πατέρας της "παλαιοχριστιανικής" οικογένειας που ζει στην ορεινή Κορινθία, βρέθηκε στο στούντιο του "Live News" και μίλησε  για όσα έχουν δει το "φως" της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του.

“Το παιδί μου είναι αιχμάλωτο. Δεν με αφήνουν να το δω”, είπε χαρακτηριστικά ο 45χρονος, αναφερόμενος στο ένα από τα ανήλικα παιδιά του, που βρίσκεται φρουρούμενο από αστυνομικούς στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, προσθέτοντας ότι “επέλεξα να μην γνωρίζω πού βρίσκονται η γυναίκα και τα παιδιά μου. Δεν ήμουν εκεί, όταν έφυγαν. Η Σεβαστή είναι καλή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά μας”.

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας πως “με ειρωνεύεται το κράτος. Μάλλον πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο για να καταφέρω να βρω γρήγορα σπίτι και να πάρω πίσω το παιδί μου. Είμαστε σαν τους Ινδιάνους που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι, τους εκπολιτίσανε”.

Τόνισε ότι “ήταν βίαια τα γεγονότα για την οικογένεια μας. Έχουμε μία δημοσιότητα που δεν τη ζητήσαμε. Τα παιδιά μου αυτό που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από αυτή την αρνητική δημοσιότητα”.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbosq77f961)

Ορεινή Κορινθία: Η άγνωστη καταδίκη του 45χρονου “παλαιοχριστιανού”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Live News”, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είχε συλληφθεί το 2018 στην Ικαρία και είχε καταδικαστεί λίγους μήνες μετά, για τις γάτες που είχαν βρεθεί νεκρές σε αυλές σπιτιών του νησιού, χτυπημένες από τόξα.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις επιθέσεις που του αποδίδονταν, αλλά μια σειρά από μαρτυρίες και εικόνες, μετά τις επιθέσεις, οδήγησαν τους δικαστές, στο να τον κρίνουν ένοχο ερήμην.

Οι αιματηρές επιθέσεις είχαν προκαλέσει σάλο στην Ικαρία. Με βάση την πρωτόδικη απόφαση, ο 45χρονος έβαζε στο στόχαστρο δεσποζόμενες γάτες, χρησιμοποιώντας πάντα κάποιο από τα τόξα που έφτιαχνε ο ίδιος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbopg5hjn81)

Κάπως, έτσι, ο 45χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για κακοποίηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και θανάτωσή τους κατ’ εξακολούθηση.

Οι διαδοχικές καταγγελίες κινητοποίησαν τους αστυνομικούς που κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους, μετά από μαρτυρίες κι ανάλυση εικόνων από κάμερες ασφαλείας.

«Εμφανίστηκαν στην Ικαρία γάτες με βέλη καρφωμένα πάνω τους στο χωριό του, που ζούσε. Παρακάτω εμφανίστηκαν γάτες και σε άλλο χωριό χτυπημένες. Κάποια στιγμή κάποιος τον είδε. Ορίστηκε δικαστήριο, αλλά αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Αυτό είχε κάνει εντύπωση και το σχολιάζανε έτσι καυστικά ας το πούμε οι υπόλοιποι. Ότι έπαιζε τον Ινδιάνο και κυνηγούσε τις γάτες και τις σκότωνε. Το θέμα είναι όμως ότι υπήρχε μια εμπάθεια. Δηλαδή ξέφυγε από τα όρια του χωριού του και πέρασε και σε άλλα χωριά να κυνηγάει γάτες».

Μετά την κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων, οι αστυνομικοί πριν από λίγες μέρες, απομάκρυναν τον σκύλο που διατηρούσε ο 45χρονος στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας.

Ο ίδιος στο πέρασμα των χρόνων δήλωνε φιλόζωος και προσπαθούσε να διαψεύσει όσους του υπενθύμιζαν τα όσα οδήγησαν στην καταδίκη του, πριν από περίπου έξι χρόνια.