Νέα κακοκαιρία, με τοπικές βροχές και καταιγίδεςαναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Υποχωρούν σήμερα οι καταιγίδες - Οι 7 περιοχές όπου θα βρέξει - Νέα επιδείνωση την Πέμπτη


Ο καιρός σήμερα

Το χαμηλό βαρομετρικό έχει μετατοπιστεί προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, τη Ρόδο και νωρίς το πρωί σημειώθηκαν καταιγίδες γύρω από το Καστελλόριζο.

Καθώς εκτονώνεται η κακοκαιρία, στα ανατολικά και νότια αφήνει μια αστάθεια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μέχρι νωρίς το μεσημέρι σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να συναντήσουμε μέχρι και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιές και δεν αποκλείεται το απόγευμα σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού να συναντήσουμε και κάποιες μπόρες.

Οι ισχυροί άνεμοι περιορίζονται στο Αιγαίο και η θερμοκρασία επιμένει σε υψηλές τιμές, κοντά στους 19 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αποκλείεται μέχρι και νωρίς το μεσημέρι να συναντήσουμε κάποιες διάσπαρτες βροχοπτώσεις, όχι κάτι το αξιόλογο, και οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι έχουν μέτριες εντάσεις και το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 19 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο και οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείεται γύρω από τον Θερμαϊκό να δούμε και κάποιες πρόσκαιρες, ασθενείς βροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.


Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο, Τετάρτη 28/02, θα υπάρχει μια αστάθεια, κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα, με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα αργά το απόγευμα.

Παράλληλα, από την περιοχή της Ιταλίας μάς προσεγγίζει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας την Πέμπτη 29/02. Πρώτα θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα και θα σχηματιστεί μια γραμμή λαίλαπας, με μεγάλο μήκος.

Συγκεκριμένα, το ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει από τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου μέχρι και την Αλβανία.

Το κύμα αυτό θα δώσει σύντομες μεν βροχές και καταιγίδες, αλλά τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν ένταση.

Την Παρασκευή 01/03 αυτό το κύμα θα ταξιδέψει λίγο πιο ανατολικά και θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, ωστόσο θα μείνει κάποια αστάθεια, γιατί και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι αρκετά οργανωμένο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czflvkmirdwp)