Νέο περιστατικό βίας ερευνά προσεκτικά η ΕΛ.ΑΣ. στο Λασίθι, και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, καθώς ομάδες νεαρών φέρονται να έδωσαν χθες βράδυ, Δευτέρα 26/02, ραντεβού για ξύλο.

Υπήρξαν προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων από τις ομάδες αυτές που έφεραν σιδηρογροθιές και γκλοπ μαζί τους, ενώ οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα κίνητρα των νεαρών.

*Διαβάστε εδώ: Δράμα: Συνελήφθη 40χρονος που είχε σε κινητό και υπολογιστή αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Σημειώνεται ότι η υπόθεση φέρει οπαδικά χαρακτηριστικά, ενώ διανθίζεται και με άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι συνελήφθησαν 4 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και για παράβαση ΚΟΚ στον Άγιο Νικόλαο, προσήχθησαν 8 άτομα, ενώ οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας και της πρόληψης περιστατικών συμπλοκής ατόμων συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου για επερχόμενη συνάντηση περίπου τριάντα (30) ατόμων, βραδινές ώρες της 26-02-2024 σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή αθλητική εκδήλωση, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνελήφθησαν τρία (3) άτομα διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) σιδερογροθιές,
  • κτηνοτροφική βέργα και
  • κατσαβίδι.

Επιπλέον, συνελήφθη ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. καθώς κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενο άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν οκτώ (8) ακόμη άτομα.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου».

*Πηγή: neakriti.gr