«Παραλύει» η χώρα αύριο Τετάρτη (28/2), με τους πολίτες που θα επιχειρήσουν να κινηθούν αύριο ειδικά στην Αθήνα να απαιτείται να «οπλιστούν» με αρκετή υπομονή, καθώς το κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία προέρχεται από δεκάδες σωματεία εργαζομένων, με τα προβλήματα σε ό,τι αφορά την δυνατότητα μετακίνησης να αναμένεται να είναι σοβαρά, καθώς «χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί δεν θα κυκλοφορούν, ενώ την ίδια ώρα τόσο τα πλοία στα λιμάνια θα είναι «δεμένα», όσο και τα αεροπλάνα θα παραμείνουν «καθηλωμένα».

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg1u7yb7xkp)
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 το πρωί ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Συνολικά 7 σωματεία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ πήραν απόφαση για να συμμετέχουν στην απεργία. Πρόκειται για το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή», το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) καθώς και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg1f0ni9ukh)

Τα μέτρα της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αναφέρονται τα εξής:

«Αύριο 28 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει, τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg25nhbtnn5)

24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο - Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Από εκεί και πέρα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων. Υπενθυμίζεται πως η απεργία πραγματοποιείται την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μεταξύ άλλων, οι σιδηροδρομικοί ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού και ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Σε ό,τι αφορά τη συμπρωτεύουσα, με προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει την Τετάρτη ο ΟΑΣΘ. Την ίδια ημέρα, «θα εργαστούν κανονικά τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, ανέφεραν ότι «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από 00.01 ως 24.00. Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

«Δεμένα» θα είναι τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 12:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα για την ακρίβεια.

Συνεχίζεται η απεργία των ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ προχωρούν σε 48ωρη απεργία η οποία θα λήξει στις 6:00 η ώρα το πρωί της Πέμπτης. Νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία καταλήγοντας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη του γραφείου της υφυπουργού κ. Αλεξοπούλου. 

Μεταξύ των αιτημάτων του Συνδικάτου είναι η μόνιμη παραμονή του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, η άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και η ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΑ ρωτά την κυβέρνηση γιατί αφήνει «παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί είτε ΕΙΧ να μην πληρώνουν κανέναν φόρο, να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».

Εικόνες από την κινητοποίηση σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών

taxi_poreia4165334-001
taxi_poreia4165337-004
taxi_poreia4165338-002
taxi_poreia4165344-003



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfszywnc6qx)

 

apergia_taxi001
apergia_taxi002
apergia_taxi003
apergia_taxi004
apergia_taxi005

 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfqrrtq6zsp)

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία - Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, επί της ουσίας θα είναι ανοιχτά, με τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις να είναι ο καθοριστικός. Ειδικότερα, στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αν κάποιος καθηγητής του σχολείου συμμετέχει στην απεργία, οι μαθητές θα έχουν «κενό» εκείνη την ώρα αλλά θα πάνε κανονικά στο σχολείο.

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν αν κάποιος δάσκαλος θα συμμετάσχει στην απεργία για να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός (νηπιαγωγείο-δημοτικό) αποφασίσει ακόμα και νωρίς το πρωί να συμμετέχει στην απεργία, τότε οι γονείς θα πρέπει να βρουν «λύση».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή στην απεργία:

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από τον απαράδεκτο θάνατο 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη ως το πρώτιστο, έχουν ολέθρια αποτελέσματα για το λαό και την κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση, παρότι δεν περιορίζεται πια από τα μνημόνια, αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και παραπλανά τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο με τις πενιχρές αυξήσεις που έδωσε από 1-1-24 (40€ καθαρά το μήνα, δηλαδή ούτε 1,5€ ευρώ τη μέρα) ενώ ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ψευδώς πως η μέση καθαρή αύξηση για τους/τις Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, με τα οποία οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση λειτουργεί με την συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, η οποία οδηγεί τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο σε μια παρατεταμένη λιτότητα.

Οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί, που καλούνται να υπηρετήσουν στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 400-500 ευρώ τον μήνα, αμείβονται με μόλις 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους/τις δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι/ες μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες στον Ιδιωτικό Τομέα. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, πλατεία Κλαυθμώνος».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία:

«ΔΟΕ – Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε. Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Η θλίψη, η οργή και τα αιτήματα του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωσαν, ζητώντας διαφάνεια, δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων, παύση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στη φετινή πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, επιτελικά και κατασταλτικά, διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, τη λαϊκή κατοικία, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, την αντικειμενική ενημέρωση, το δικαίωμα στους αγώνες, την ύπαρξη των σωματείων και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, χτίζοντας την κοινωνία του άκρατου ατομικού ανταγωνισμού, της ανεξέλεγκτης αθέμιτης κερδοφορίας των «συμφερόντων», στηριγμένη στον φόβο και την επιβολή

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον αγώνα για παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με σχολεία σύγχρονα και ασφαλή όπου θα μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας. Παλεύουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών με τα ενιαία κείμενα για την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων και την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και τη συλλογική, δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων. Διεκδικούμε πλήρη δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουμε, προ πολλού, ξεπεράσει τα όρια των αντοχών μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ικανοποίησης του αιτήματος να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Αποτελεί άμεση ανάγκη η αλλαγή αυτής της πολιτικής. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, δίνοντας ταυτόχρονα τον δίκαιο αγώνα της υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!

Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές, αγρότες, άνεργους και εργαζόμενους. Με την απεργία μας απαντάμε αποφασιστικά στις διώξεις και τις δικαστικές προσφυγές μέσα από τις οποίες η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να κάμψουν τις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Στις 28 Φεβρουαρίου, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του Α.Ε.Π. και του πληθωρισμού.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Χορήγηση ενοικίου στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας.
Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
Κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Kατάργηση της «συμμετοχής» των εργαζομένων για εξετάσεις και φάρμακα.
Δημιουργία κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς, σε νησιωτικές περιοχές.
Δωρεάν σίτιση εκπαιδευτικών σε φοιτητικές και στρατιωτικές λέσχες.
Στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υφίσταται πρόβλεψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να υπάρχει πλήρης κάλυψη από την Πολιτεία για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα κ.ά.
Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Παύση των πλειστηριασμών.
Άμεση υπογραφή του σχεδίου Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Δ.Ο.Ε. (απόφαση 92ης Γ.Σ.).
Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους/στις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους με το πέρας της διετίας.
Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.
Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών
Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!
Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί – αντιεπιστημονικοί νόμοι της «αξιολόγησης» 4692/20 και 4823/21
Συνεχίζουμε κι οργανώνουμε τους αγώνες μας. Η 28η Φεβρουαρίου, αποτελεί μέρα αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!
Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, συνεχίζουμε με κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ».

Και οι γιατροί στην απεργία

Κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις έχει απευθύνει και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς), η οποία επίσης συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28/02/24.

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι

Παράλληλα και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία.

4ωρη στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρονται τα εξής:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Οι δημοσιογράφοι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για αναβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, και των φοιτητών για Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Οι συγκεντρώσεις

Σημειώνεται, τέλος, πως η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια