Ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα που ήταν ένα από τα 57 θύματα στην τραγωδία των Τεμπών μίλησε στο Live News, τονίζοντας: «Είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Αθήνα και μέχρις εκείνη τη στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά στη σύγκρουση ήμουν μέσα στο βαγόνι, απλώς είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά και την Ιφιγένεια να είναι εκεί δίπλα».




Τέμπη - Σύντροφος Ιφιγένειας Μήτσκα: Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί


Ο σύντροφος της Ιφιγένειας, Φάνης Ξανθόπουλος, συμπλήρωσε: «Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει. Φωνάζαμε για βοήθεια και μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που είχε βρει τυχαία το κινητό μου, που βοήθησε και σηκώσαμε την Ιφιγένεια. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου για να του πω τι συνέβη».

Στη συνέχεια ο Φάνης, μετά το τηλεφώνημα που είχε με τον πατέρα του, προσπάθησε να γυρίσει ξανά στο σημείο που ήταν η σύντροφός του, αλλά δεν του επετράπη, καθώς ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος.

Στην ερώτηση πώς είναι σήμερα απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Ουσιαστικά, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί».