Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον 9ο τακτικό ανακριτή ο 69χρονος που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα, πυροβολώντας τον τρεις φορές με την καραμπίνα που είχε στην κατοχή του, καθώς και η σύζυγός του, η οποία κατηγορείται ότι τον ενθάρρυνε και τον συνέδραμε στο να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Κατά πληροφορίες, ο πεθερός του θύματος ισχυρίστηκε πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, πως θόλωσε και πως βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής όταν το διέπραξε, καθώς ο γαμπρός του τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως έχει μετανιώσει για ό,τι έγινε, το οποίο απέδωσε στην ψυχική του κατάσταση εκείνης της στιγμής.

Μάλιστα, ο 69χρονος είπε πως η σχέση που είχε με τον γαμπρό του δεν ήταν καλή, καθώς ο κατηγορούμενος τον είχε καταγγείλει πως κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την έκθεση του παιδοψυχιάτρου.

Στο ερώτημα ωστόσο του ανακριτή γιατί είχε την καραμπίνα μαζί του, ο 69χρονος ισχυρίστηκε πως την είχε πάντα πάνω του είτε πήγαινε στο χωριό για κυνήγι είτε βρισκόταν στην Αθήνα επειδή φοβόταν μην του την κλέψουν.

Αθώα δήλωσε η πεθερά του θύματος

Η πεθερά του θύματος από την πλευρά της δήλωσε αθώα στην απολογία της. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους και στα όσα του καταλόγιζαν, ωστόσο δήλωσε πως είναι αθώα και δεν αποδέχθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται της συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Η ποινική δίωξη της συζύγου του 69χρονου ήρθε καθώς σύμφωνα με καταθέσεις των παιδιών του ζευγαριού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία τον ενθάρρυνε και τον παρότρυνε να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του ζευγαριού και συζύγου του θύματος, η μητέρα της φώναζε στον πατέρα της «ρίξ' του, ρίξ' του» από το θυροτηλέφωνο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άνδρες μεταξύ τους, με αφορμή τη συμπεριφορά του 57χρονου θύματος προς τη σύζυγο και κόρη του 69χρονου, και μάλιστα μπροστά στα μάτια ενός εκ των τριών ανήλικων παιδιών του, στην αυλή του σπιτιού τους.

Το θύμα που ήταν γιατρός, άφησε προσωρινά τα δύο του παιδιά στον κουνιάδο του που τυγχάνει αστυνομικός στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς έλειπε η σύζυγός του και πήγε να πάρει το άλλο του παιδί από κάπου για να επιστρέψουν μαζί.

Η οικογένεια του θύματος έμενε στον 1ο όροφο, στον 2ο όροφο έμενε ο αστυνομικός και στο ισόγειο ο 69χρονος με τη σύζυγό του. Όταν επέστρεψε ο γιατρός με το παιδί του, ο 69χρονος πεθερός του βγήκε έξω, τσακώθηκαν και στη συνέχεια άρπαξε μία καραμπίνα και τον πυροβόλησε σωριάζοντάς τον νεκρό μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Ο αστυνομικός άκουσε τη φασαρία και τους πυροβολισμούς, κάλεσε την Αστυνομία και έτρεξε κάτω. Σε κατάσταση σοκ και εκείνος προσπαθούσε να κρατήσει τα παιδιά και καλούσε τον πατέρα του να μείνει στο σημείο. Εκείνος ξεκίνησε περπατώντας με την καραμπίνα να φύγει, λέγοντας πως πάει να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο, τον είδε και τον ακινητοποίησαν. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής που έχει αναλάβει την προανάκριση για τις συνθήκες της τραγωδίας.