Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, συγκλονίζει με την μαρτυρία της. «Οδηγούσε ο Δημήτρης και ήταν μαζί του ο Σπύρος. Κατέβαιναν και δεν ήξεραν απολύτως τίποτα», τονίζει η κα Σταυρούλα Καρύδη στο Live News του MEGA.

Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: ''Νιώθω ενοχές γιατί δεν ήξερα, δεν πρόβλεψα'' - Ραγίζει καρδιές η μητέρα του μηχανοδηγού

Όπως λέει ο γιος της, είχε γυρίσει την προηγούμενη ημέρα και ειδοποιήθηκε να ανέβει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να κατεβάσει το εμπορικό τρένο.

Το ξέσπασμα της μητέρας του οδηγού της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Μέχρι τώρα παλεύαμε μόνοι μας με τους εφιάλτες μας. Έναν χρόνο δεν αναφέρθηκαν καθόλου αυτά τα παιδιά. Ακούω συνέχεια για το τι κουβαλούσε η εμπορευματική αμαξοστοιχία. Ήταν ένα νόμιμο τρένο και μέσα είχε δύο ανθρώπους», καταγγέλλει με πόνο ψυχής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgufhqv825t)

Και προσθέτει: «Δεν θα διακινδυνεύαμε τη ζωή του παιδιού μας για μία δουλειά. Ήταν και τα δύο παιδιά με σπουδές, γνώσεις και προσόντα, που θα μπορούσαν να πάνε μπροστά τον σιδηρόδρομο. Ο πόνος ο δικός μας είναι ο ίδιος με των υπολοίπων γονιών».

Η κα Καρύδη τονίζει στη συνέχεια πως ο Δημήτρης μιλούσε για αυτόματα συστήματα στα τρένα. «Αυτήν την εκπαίδευση είχε. Μίλαγε για το πετάλι του νεκρού, που έπρεπε να πατάει κάθε πέντε δευτερόλεπτα για να στέλνει μήνυμα και να ακινητοποιηθεί το τρένο μόνο του στην περίπτωση που συμβεί κάτι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο γιος της δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση είχε χρησιμοποιήσει το πετάλι. «Πού ήξερε ο καθένας τι δούλευε και τι όχι εκείνο το βράδυ;», αναρωτιέται.

«Αν ο γιος μου ήταν στην επιβατική αμαξοστοιχία ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι και να προλάβει το δυστύχημα», καταλήγει.