Iερόσυλοι έβαλα για δεύτερη φορά στο στόχαστρο τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στα Χανιά μέσα σε λίγες ημέρες, κλέβοντας 60 κιλά ελαιόλαδο.

Το νέο χτύπημα στον ιερό ναό σημειώθηκε ακριβώς έξι ημέρες από το προηγούμενο κατά το οποίο οι ληστές είχαν αφαιρέσει τάματα και μέρος του διάκοσμου του ναού.

Σύμφωνα με τον εφημέριο, επιχείρησαν να παραβιάσουν και τα γραφεία καθώς υπήρχαν ίχνη στην είσοδο κι αφού δεν τα κατάφεραν, περιορίστηκαν στην αποθήκη.

Οι άγνωστοι έδρασαν με τον ίδιο τρόπο, μεταμεσονύχτιες ή πρώτες πρωινές ώρες κι αφού κατάφεραν να παραβιάσουν με λοστό τα ξύλινα παραθυρόφυλλα.

"Από αυτό δίναμε και σε πιστούς που είχαν ανάγκη", λέει ο εφημέριος για το κλεμμένο ελαιόλαδο


«Δυστυχώς σήκωσαν το βαρέλι όπως ήταν και το πήραν. Από αυτό δίναμε και σε πιστούς που είχαν ανάγκη. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν και τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν, δείχνουν ότι είναι οι ίδιοι», σημείωσε ο πατήρ Εμμανουήλ Μπιτζανάκης. Ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία πως τα περιστατικά σε βάρος του ναού δεν είναι τυχαία και εκτιμά πως έχουν στόχο συνολικά το περιβάλλον του ιερού ναού Προφήτη Ηλία. Από την καταγραφή που έγινε πάντως διαπιστώθηκε πως η λεία των διαρρηκτών περιορίστηκε στο βαρέλι με το λάδι.