Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες, Τετάρτη 28/02, από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, και διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα έγραψαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όλα τα ονόματα των θυμάτων με κόκκινη μπογιά.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Αποκάλυψη δικηγόρου θύματος – "Δεν ήταν βιδωμένη η θέση στο πάτωμα"

Ωστόσο, το βράδυ τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα και τα έσβησαν.


Δήμος Αθηναίων: Τα συνεργεία πηγαίνουν πάντα εκεί ύστερα από πορείες

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, μίλησε στο MEGA και εξήγησε γιατί σβήστηκαν τα ονόματα.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού ύστερα από πορείες και κάθε μέρα πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Κι εγώ ήμουν στην πορεία κι αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να "σβήσουμε ή να μη σβήσουμε". Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», τόνισε η κ. Μπέη.

«Πηγαίνουν πάντα ύστερα από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς», ανέφερε κλείνοντας.