Ξεκινά σήμερα ο κύκλος καταθέσεων στον εφέτη ανακριτή των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών από τον περασμένο Μάρτιο.

Χθες (27/02) συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και όπως αναφέρουν πληροφορίες του larissanet.gr, και τα 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Οι καταθέσεις θα ολοκληρωθούν στις 8 Μαρτίου

Όσον αφορά στα 16 στελέχη που θα ξεκινήσουν από σήμερα να καταθέτουν, πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο από το 2016 μέχρι και τον χρόνο που έγινε το δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η δίωξη τους σχετίζεται με τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και τη μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Ο κύκλος των καταθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.