Δικαιωμένος δηλώνει ο Χρήστος Τεντόμας μετά το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο κρίθηκαν αληθείς οι ισχυρισμοί του ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από πλήρη φορολογικό έλεγχο και έλεγχο Τραπεζικών καταθέσεων και Πόθεν έσχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε 

«Ο π. Αντιδήμαρχος και νυν Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αθηναίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, βγαίνει δικαιωμένος από την έρευνα για την δήθεν ανακρίβεια στον Πόθεν Έσχες του.

Αληθείς κρίθηκαν οι ισχυρισμοί του ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από πλήρη φορολογικό έλεγχο και έλεγχο Τραπεζικών καταθέσεων και Πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2023 η Αρχή για τον έλεγχο Πόθεν έσχες υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία “της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξακολούθηση και για ποσό 800.000 ευρώ”. Μετά από προκαταρκτική εξέταση και εν συνεχεία κύρια ανάκριση κατόπιν απαλλακτικής εισαγγελικής πρότασης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, εξέδωσε Βούλευμά του με το οποίο ο Χρήστος Τεντόμας απαλλάχθηκε κάθε κατηγορίας.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «η στόχευση προσωπικής κι πολιτικής συκοφάντησης και σπίλωσής μου έπεσε στο κενό»