Την πρώτη συνδιάσκεψη στελεχών διοργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των θεματικών του προγράμματος εξόδου της Αθήνας από την κρίση, το οποίο ήδη προετοιμάζει η πρωτοβουλία με σκοπό να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές του επόμενου χρόνου. Συμμετείχαν επίσης εκλεγμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπεύθυνοι τοπικών επιτροπών, η ομάδα προγράμματος καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας και Θάνος Πλεύρης.

Στη συνδιάσκεψη κατατέθηκε από τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας Χρήστο Τεντόμα το χρονοδιάγραμμα δράσεων για τους επόμενους 12 μήνες, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος και ακούστηκαν όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας.

Στο τέλος της συνδιάσκεψης, ο Χρήστος Τεντόμας έκανε την εξής δήλωση: «Η πρώτη Συνδιάσκεψη Στελεχών για την πρωτοβουλία μας είναι γεγονός και χαίρομαι που σήμερα ακούστηκαν δεκάδες απόψεις για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Στόχος μας είναι να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση σε λίγους μήνες από σήμερα το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της Αθήνας από την κρίση. Σήμερα κάναμε την αρχή. Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάμε την ουσιαστική δουλειά χωρίς χρονοτριβή. Γιατί τα προβλήματα της Αθήνας δεν μπορούν να περιμένουν».