Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα για την τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία φέρεται να ευθύνεται για μια σειρά από επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 άτομα, ενώ 4 μέλη της οργάνωσης είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές.

Συνθηματικά και «ταρίφα» για τις βόμβες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν συνθηματικά για να συνεννοηθούν. Χαρακτηριστικά, όταν επρόκειτο να τοποθετήσουν βόμβα, έλεγαν «πάμε για βαψίματα».

Η «ταρίφα» για την κατασκευή του εκάστοτε εκρηκτικού μηχανισμού ήταν 5.000 ευρώ. Μάλιστα η δυναμική της βόμβας στην εφέτη Θεσσαλονίκης, αν ενεργοποιείτο θα τίναζε όλον τον όροφο στον αέρα εάν ο σύζυγός της δεν αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά με το φάκελο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi52h1ice75)

Ο φάκελος – βόμβα είχε 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, μία μπαταρία των 8 volt πλακέ και την συνδεσμολογία που απαιτείται.

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι πως γινόταν «στρατολόγηση» από δύο ποινικούς μέσα από την φυλακή, και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ο ένας για τη δράση του άλλου.

pic-2

Συνδέσεις με άλλες επιθέσεις

Έχουν επιβεβαιωθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Εφετείο, στα Πετράλωνα, η χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και διερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με την περίπτωση της βόμβας που τοποθετήθηκε στον χώρο των ΜΑΤ και δεν εξερράγη στο Γουδί αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα ζευγάρι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με μηχανή, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Ο ένας εκ των πυροτεχνουργών που συνελήφθησαν υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και αεροπόρος στην Τανάγρα, και είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.