"Καταστροφή" για τους βαμβακοπαραγωγούς στη Ροδόπη
mediadefaultimagesvamvaki_komitini
Ελλάδα

"Καταστροφή" για τους βαμβακοπαραγωγούς στη Ροδόπη

Τουλάχιστον το 50% του προϊόντος χάθηκε από τις βροχοπτώσεις

Ανυπολόγιστες καταστροφές στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε, πριν από μερικές ημέρες, την περιοχή, καθώς εκτιμάται ότι σχεδόν το 50% της φετινής παραγωγής έχει υποστεί ζημιά.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές στους παραγωγούς βαμβακιού τόσο στη Ροδόπη όσο και ευρύτερα στην ΑΜΘ, όπου περίπου 220.00 στρέμματα είναι αδύνατον να συγκομισθούν, ενώ αντίστοιχες ζημιές έχουν υποστεί εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στο νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στην ίδια περιοχή.

Την Τρίτη, ομάδα παραγωγών του Ν. Ροδόπης ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστου Μέτιου και έθεσαν το μείζον ζήτημα της καταστροφής που έχουν υποστεί, λόγω του κατακλυσμού των εκτάσεων και της αδυναμίας συγκομιδής από τις συνεχείς και άκαιρες βροχοπτώσεις, μετά την 20η Οκτωβρίου 2014 έως και σήμερα.

Οι παραγωγοί, μεταξύ άλλων, ζήτησαν από τον κ. Παυλίδη να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.

Ο Περιφερειάρχης, με επιστολή του, ενημέρωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Γεώργιο Καρασμάνη και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού σε όλη την Περιφέρεια, περί τις 220.000 στρέμματα, είναι αδύνατον να συγκομισθούν, επίσης εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στο νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στο νομό Έβρου.

Πηγή: thrakitoday.com

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα