Στον άτυχο 45χρονο που αγνοείται εδώ και 45 ημέρες από το Πλουτοχώρι Ηλείας φαίνεται πως ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (29.2.2024) στο φράγμα του Αλφειού. Ωστόσο, οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την εξέταση DNA.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο patrisnews.gr, τα οριστικά αποτελέσματα DNA που ελήφθησαν από τη σορό που βρέθηκε στον Αλφειό εικάζεται ότι θα επιβεβαιώσουν πως η σορός ανήκει στον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος πριν από 45 μέρες παρασύρθηκε μαζί με τη σύντροφό του από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, προέκυψε πως τα χαρακτηριστικά της σορού ήταν μη αναγνωρίσιμα. Αιτία θανάτου ο πνιγμός σε γλυκό νερό, με τους πνεύμονες του άτυχου άνδρα να είναι γεμάτοι από νερό και λάσπη.

Σε ό,τι αφορά το διάστημα που είναι νεκρός, από την νεκροψία προκύπτει πως ο θάνατός του έχει επέλθει 6 με 7 εβδομάδες περίπου, διάστημα το οποίο ταυτίζεται με αυτό των 45 ημερών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czida7f98jbt)

Ηλεία: Το σώμα του άτυχου άνδρα δεν έφερε κακώσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα του άτυχου άνδρα δεν έφερε κακώσεις, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως το σώμα του ήταν καλυμμένο από περίπου 7 χιλιοστά λάσπης που είχαν δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα, το οποίο μαζί με το υγρό περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν και τη μη επαφή της σορού με το οξυγόνο, καθυστέρησαν σε σημαντικό βαθμό τη σήψη της σε σχέση με αυτή που θα είχε αν βρισκόταν στη στεριά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει με λήψη γενετικού υλικού. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ληφθεί δείγμα από τα κόκαλα, το οποίο και θα συγκριθεί με δείγμα που θα ληφθεί από συγγενείς του, πιθανότατα τους γονείς του.

«Δεν αναμένουμε εκπλήξεις, αλλά οφείλουμε να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Μπορεί να έχουμε σχετικά γρήγορα τα αποτελέσματα στα χέρια μας. Αυτό βέβαια σχετίζεται και με το φόρτο εργασίας που έχουν τα εργαστήρια στην Αθήνα και με το αν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιο επείγουσες», δήλωσε ο κ. Γκότσης.