Στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ένας Έλληνας πρωταθλητής του στίβου που είχε καταφέρει τους τελευταίους μήνες να παραβιάσει χιλιάδες προφίλ γυναικών στο facebook και να αφαιρέσει από τους υπολογιστές τους ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα μεγάλη διαδικτυακή ερευνά για να διαπιστωθεί σε ποιες ιστοσελίδες ανέβασε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.Α., είχε δημιουργήσει 12 ψεύτικα προφίλ στο facebook και προσέγγιζε νεαρές εμφανίσιμες γυναίκες στις οποίες παρουσιαζόταν ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Αφού κατάφερνε να τις εξαπατήσει, τις έπειθε να δοκιμάσει στους υπολογιστές τους ένα καινούργιο πρόγραμμα antivirus. Με αυτόν τον τρόπο όμως κατάφερε να αφαιρέσει περισσότερες από 60.000 φωτογραφίες και βίντεο από τους υπολογιστές τους. Στη συνέχεια ξεχώριζε τις φωτογραφίες και επέλεξε 2.500 φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Αυτό που αναζητούν τώρα οι αρχές είναι οι ιστοσελίδες στις οποίες ανέβηκαν οι ερωτικές φωτογραφίες και τα βίντεο, ενώ ερευνώνται και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.