Δυστυχώς για τον διευθυντή της γαστρεντερολογικής κλινικής του αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν σε συνέδριο της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και είδε σε κάθε λεπτομέρειά του το ανατριχιαστικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ανήρτησε ο πρώτος στα social media και έδειχνε ασθενή του γαστρεντερολογικού εργαστηρίου να αναρρώνει έπειτα από μέθη ξαπλωμένος σε καθίσματα στον χώρο αναμονής του εργαστηρίου.

Το σχόλιο του κυρίου διευθυντή για το «συνέδριο της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ» καθιστά την ανάρτηση πολιτικοποιημένη και έμπλεη σκοπιμότητας, ενώ η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου καθιστά πολύ δύσκολη τη θέση του διευθυντή της γαστρεντερολογικής κλινικής του ιδρύματος.

 Συγκεκριμένα, η διοίκηση του «Θεαγένειου» αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

 1)    Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

 2)    Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

 3)    Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης.

 4)    Σε επείγουσες περιπτώσεις, επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

 5)    Επίσης, στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη διατάξει τη διενέργεια επείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για το θέμα, ενώ ο ίδιος προειδοποίησε ότι η τιμωρία του υπευθύνου για το αποτρόπαιο θέαμα θα είναι παραδειγματική, καθώς ουδείς μπορεί να παίζει παιχνίδια στην «πλάτη» του ΕΣΥ.