Σεξιστική επίθεση και μάλιστα «ενορχηστρωμένη» μέσω των  social media καταγγέλλει η Ιφιγένεια Μουμτζή, μέλος του think tank για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ιφιγένεια Μουμτζή που έγινε γνωστή μετά την συμμετοχή της και την ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την επιλογή της από τον Στέφανο Κασσελάκη ως μέλος του think tank του κόμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατήγγειλε πως δέχτηκε πάνω από «100 σεξιστικά και σεξουαλικά σχόλια σε post μου στο Instagram από fake και ινδικά accounts», τονίζοντας πως «είτε κάποιος πλήρωσε ακροδεξιά trolls να μου κάνουν σεξιστική επίθεση στο Instagram είτε το Νέο Δελχί έμαθε σύσσωμο Ελληνικά και δεν με συμπαθεί καθόλου για κάποιο λόγο».

Η ανάρτηση της Ιφιγένειας Μουμτζή

«Σήμερα το πρωί δέχτηκα πάνω από 100 σεξιστικά και σεξουαλικά σχόλια σε post μου στο Instagram από fake και ινδικά accounts. Είτε κάποιος πλήρωσε ακροδεξιά trolls να μου κάνουν σεξιστική επίθεση στο Instagram είτε το Νέο Δελχί έμαθε σύσσωμο Ελληνικά και δεν με συμπαθεί καθόλου για κάποιο λόγο. Όπως δήλωσα, η δουλειά μου είναι να καταπολεμώ τον σεξιστικό λόγο στο διαδίκτυο επομένως η συγκεκριμένη επίθεση δεν μου κάνει εντύπωση. Όμως, αν γινόταν αυτό σε οποιαδήποτε άλλη νέα γυναίκα;

Ξέρετε δεν πέρασαν ούτε 2 εβδομάδες από την ομιλία μου στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την ανακοίνωση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για το think tank των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο συμμετέχω, και ήδη κάποιος ενορχήστρωσε σεξιστική επίθεση απέναντι μου.

Δημοσιοποιώ τον σεξιστικό εκφοβισμό που δέχτηκα, για κάθε νέα γυναίκα που ίσως στο παρελθόν πέρασε το ίδιο και δεν ξαναμίλησε. Για την επόμενη που θα τις επιτεθούν με χυδαιότητες, να ξέρει πως είμαστε εδώ και δεν είναι μόνη. Αν θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, πρέπει να καταγγέλουμε τις ακροδεξιές στρατηγικές που χρησιμοποιούν για να μας μειώσουν. Κορίτσια, δεν ξέρουν με ποιες έμπλεξαν».

moumtzi-syriza_png