Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αυτό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παραταθεί για ακόμα ένα εξάμηνο η προφυλάκιση της κατηγορουμένης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων πράξεων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τόνισε αναφορικά με τις σοβαρές ενδείξεις ενοχής ότι αυτές περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα και αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη και Καλόγρηα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι θάνατοι των κοριτσιών ήταν «αναπάντεχοι και απροσδιόριστοι» και έγιναν παρουσία μόνο της μητέρας.

«Φέρεται να έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και μεθοδευμένα και υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων, να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο, έως τις 30/9/2024», είπε η εισαγγελέας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης επισημάνθηκε ότι «το άλλο δικαστήριο βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων. Εμείς εμμένουμε στο να αρθεί η προσωρινή κράτηση».

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος είναι πρώτος μάρτυρας στη δίκη.