Τα αυξημένα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων ώθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, και να φωνάξουν το μήνυμα: «Σπάστε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας». Η δράση αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία είναι στις 6 Μαρτίου.

Σκοπός της δράσης, όπως τονίσθηκε σε κοινή ανακοίνωση, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός κ.ά.

siwpi_plateia_sintagmatos__1_
siwpi_plateia_sintagmatos__2_
siwpi_plateia_sintagmatos__3_
siwpi_plateia_sintagmatos__4_

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες μαθητές συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και φυσικά, πόσο σημαντική προϋπόθεση είναι να «σπάμε» τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας ή / και εκφοβισμού.

Στις 11:00, οι μαθητές έσπασαν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το «σπάσιμο» της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Η ίδια δράση θα επαναληφθεί και αύριο (06/03) από τους υπόλοιπους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

siwpi_plateia_sintagmatos__5_
siwpi_plateia_sintagmatos__6_
siwpi_plateia_sintagmatos__7_
siwpi_plateia_sintagmatos__8_




Φωτογραφίες από Eurokinissi