Με μήνυση εις βάρος του πρώην συζύγου της και μάλιστα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου απαντά η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όταν λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο 32χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της κατάθεσής του, βγαίνοντας από τα δικαστήρια έπεσε πρόσωπο με πρόσωπο με την κατηγορουμένη, η οποία σε έντονο τόνο του ζήτησε να μην ξαναπιάσει στο στόμα του τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Πισπιρίγκου: "Βόμβες" Δασκαλάκη - "Ήταν εμμονική μαζί μου η Ρούλα - Ναι, είχα εξωσυζυγική σχέση"

Ρούλα Πισπιρίγκου: "Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις να κάνεις"

«Δεν θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου! Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις να κάνεις. Πήγες και πούλησες τα παιδιά», κατηγόρησε τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος, ενώ για σχεδόν έναν χρόνο απέφευγε κάθε δήλωση, κυρίως μπροστά σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες, της απάντησε έξαλλος: «Για ποια παιδιά λες; Τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ, πουτ...; Θα σου γ@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις!».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων παρακολουθούσαν από κοντά την έκρηξη των δύο πρώην συζύγων, ανέφεραν ότι τα πράγματα δεν ξέφυγαν περισσότερο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών που συνόδευαν την 35χρονη κατηγορουμένη, αλλά και των διορισμένων δικηγόρων του Δασκαλάκη, που φρόντισαν να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, που λόγω προγραμματισμένων εξετάσεων δεν παρακολούθησε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για την υπόθεση των ξαφνικών θανάτων των δύο μικρότερων κοριτσιών του, Μαλένας και Ίριδας, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του 32χρονου. Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε ότι συνεργάτιδά του τον ενημέρωσε πως «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορουμένη, με πολύ άσχημες εκφράσεις χαμηλοτάτου επιπέδου». Επίσης, έκανε λόγο για μία «προσκηνοθετημένη συμπεριφορά», που ίσως προήλθε από το γεγονός ότι «στην αγόρευσή μου στην προηγούμενη υπόθεση είπα ότι πολύ ψυχρά παρακολουθούσε τη δίκη».

Η αρχική στάση του

Ο κ. Κούγιας στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αρχική στάση που ακολουθούσε ο πρώην πλέον σύζυγος της κατηγορουμένης.

«Στο πρώτο στάδιο, που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μία δικηγόρος. Του είπαν, μάλλον, ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», είπε ο Αλέξης Κούγιας. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο Αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του Αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών».

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η εντολέας του είναι αθώα, λέγοντας μάλιστα πως αν καταδικαστεί τελεσίδικα για τους θανάτους των τριών παιδιών της, εκείνος θα παραιτηθεί.

«Είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημαίνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις χίλιες υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί στα πενήντα χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmkky9628hl)