Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας έχει την τιμητική του, αφού είναι αυτό που θα κυριαρχεί στα περισσότερα τραπέζια, με τον κόσμο να θέλει τσικνίσει, τιμώντας το έθιμο της ημέρας.

Οι ρίζες του εθίμου τοποθετούνται στις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, οι οποίοι θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Εδώ και μέρες τα τηλέφωνα στα ψητοπωλεία έχουν πάρει «φωτιά», με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τους «τακτοποιήσουν» όλους, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι και η μέρα να κυλίσει χωρίς προβλήματα.

Από νωρίς το πρωί σήμερα, οι ψήστες έχουν αρχίσει να βάζουν τα κρέατα στη, προκειμένου να προλάβουν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιώργος Καπνάκης, ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στην Γλυφάδ: «Έχουμε λάβει κοκορέτσι, κοντοσούβλι, έχουμε βάλει φωτιά και θα βάλουμε και το αντικρυστό τώρα. Σήμερα θα ψήσουμε περίπου 1,5 τόνο κρέας, περιμένουμε πολύ κόσμο, και ο κόσμος θα ανανεωθεί περίπου 4 φορές. Από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε περίπου στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Έχουμε και παραγγελίες να δώσουμε. Δύο μέρες προετοιμαζόμαστε για αυτή την μέρα. Φέτος είναι περισσότερες οι κρατήσεις. Φεύγει περισσότερο το αρνί και το κοκορέτσι. Σήμερα είναι πιο… παραδοσιακός ο κόσμος,α υτά επιλέγει. Βγαίνει περίπου 25 ευρώ το άτομο αν κάποιος έρθει στον χώρο μας, στα 18 ευρώ η παραγγελια για έξω. Είναι ακριβότερα γιατί πήραμε τα παϊδάκια 11 ευρώ το κιλό. έχουμε και μενού vegan».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czn8tmf28dnl)
Η μέρα προμηνύεται «μεγάλη» και σίγουρα οι ψησταριές σε όλη την Ελλάδα θα πάρουν «φωτιά».