Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι μπαίνουμε σιγά – σιγά σε γιορτινό κλίμα. Τη μαγική αυτή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων υπόσχεται να μεταδώσει και το νέο παιδικό βιβλίο της Νάντιας Λιαρέλλη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιολίδα. “Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία” παρουσιάζεται σήμερα (Σάββατο) στις 12 το μεσημέρι στο Public του Συντάγματος από τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη, την Πρόεδρο του Make – a- Wish Ελλάδας Αναστασία Μανιά και την γνωστή παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο Ρίκος κι ο Ριρίκος δυό σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια ακολουθούν κρυφά τους γονείς τους στον επάνω κόσμο για το δωδεκαήμερο. Στο δρόμο χάνονται αλλά για καλή τους τύχη βρίσκουν ένα μικρό κοριτσάκι, τη Γλυκερία, που είναι πρόθυμη με κάθε μέσον να τους βοηθήσει να βρουν τους πατεράδες τους. Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κοριτσάκι 6 χρόνων θα το ανακαλύψουμε στη πορεία. Μέσα απ αυτή την περιπέτεια ανακαλύπτουμε τη σημασία της οικογένειας, της αγωγής και της παιδείας, της στοργής, της αγάπης και της προσφοράς. Είναι ένα μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους. Η σημασία της φιλίας και της δημιουργίας ευκαιριών που όλοι μας την δικαιούμαστε. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλοβοήθειας πάντα κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλιό, πολύ διδακτικό για τα παιδιά και για τους γονείς με ευαισθησία, με εποικοδομητικούς διαλόγους και κυρίως με τρυφερότητα. Αξιοσημείωτο είναι και το θαυμάσιο σκίτσο που συνοδεύει τα κείμενα από ένα νεαρό αλλά πολύ ταλαντούχο ζωγράφο τον Χαρίδημο Μπιτσακάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πορτρέτο με τον τριπλό Έλβις πουλήθηκε έναντι ασύλληπτου ποσού!

Σε δημοπρασία 300 αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε

Η Ντόροθυ Κινγκ λέει... "μ@λ@κ@" όποιον διαφωνεί μαζί της! (ΦΩΤΟ)

Υπό άκρα μυστικότητα σπηλαιολόγος σήμερα στην Αμφίπολη

Οι ομορφιές της Θεσσαλονίκης σε έκθεση στο Παρίσι

Η Λένα Παπαληγούρα στο αυτοβιογραφικό έργο του Αυγούστου Κορτώ