Τις δικές της προτάσεις για το καλοκαίρι του 2024 κάνει η «Le Figaro», επιλέγοντας ελληνικά νησιά, αφού, όπως τονίζει στην αρχή του άρθρου, «στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρότασή μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα».

Στον κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες της γαλλικής εφημερίδας την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος, για την οποία το αφιέρωμα αναφέρει πως «αποτελεί έναν “ναό” καταδύσεων με παραδεισένιο βυθό, αρχαία ναυάγια και ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα. Το νησί είναι εξίσου εντυπωσιακό και πάνω από το νερό με πευκοδάση, γραφικά χωριά και παραμυθένια σπιτάκια».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου, Κωνσταντίνος Χλίβας: «Στόχος μας είναι η εδραίωση σε νέες αγορές με αξιόλογη δυναμική όπως των Γάλλων ταξιδιωτών που τα τελευταία χρόνια αξιοποιούν τις νέες απευθείας πτήσεις προς Σποράδες για να απολαύσουν διαφορετικές πτυχές της Αλοννήσου, όπως τα activities, την απόλυτη χαλάρωση, την τοπική κουζίνα και την περιήγηση».

Τον κατάλογο της «Le Figaro» συμπληρώνουν η Χίος, τα Κύθηρα, η Κεφαλλονιά και η Πάτμος.