Τα αίτια και τους αυτουργούς της ισχυρής έκρηξης στο βενζινάδικο στον Πειραιά εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές, όπου ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν πιθανά σενάρια που συνδέουν την υπόθεση με την Greek Mafia.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη περί τις 03:15, όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερεύνησαν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το χτύπημα όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο MEGA σχετικά με τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές.

Όπως είπε, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Το ένα αφορά τη σύνδεσή του με τα πρόσφατα συμβόλαια θανάτου με θύματα μέλη της Greek Mafia, τα οποία έχουν αποδοθεί σε αλλοδαπούς ποινικούς που σχετίζονταν με λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο φαίνεται να ανήκει σε κάποιο από τα προγενέστερα θύματα.

Επιπλέον, πριν από μερικά 24ωρα ανακοινώθηκε πως η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε εξάρθρωση ενός κυκλώματος που παρήγαγε και διαμοίραζε διαλύτες καυσίμων, προκειμένου να γίνεται η νόθευσή τους.

Το δεύτερο σενάριο αφορά  αυτήν την υπόθεση και θεωρούν πως κάποιος τους «κάρφωσε» στις Αρχές.

Αυτό που εκτιμούν οι Αρχές είναι πως ίσως αυτή η επίθεση να είναι προάγγελος νέων συμβολαίων θανάτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czokkr7pz849)

Κρατήρας στο σημείο της έκρηξης

Στο σημείο όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός προκλήθηκε τρύπα στον τοίχο και σχηματίστηκε κρατήρας στο έδαφος.

«Κοιμόμασταν κανονικά και ακούσαμε πολύ μεγάλο θόρυβο. Έσπασαν τα τζάμια, έφυγε το παράθυρο όλο», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Μια επικίνδυνη βομβιστική ενέργεια θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε θύματα είναι στην κεντρική αρτηρία του Πειραιά. Εμείς τώρα καθαρίζουμε τον κοινόχρηστο χώρο, είμαστε σε επικοινωνία και με τους επιχειρηματίες και τα γραφεία αλλά και τους κατοίκους, να δούμε πού μπορεί να συμβάλλει και ο Δήμος», είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, στο ίδιο σημείο πριν από ένα μήνα είχαν πέσει πυροβολισμοί, πιθανότητα από διερχόμενο αυτοκίνητο.

«Ακούσαμε πριν κανένα μήνα κάτι πυροβολισμούς, το ακούσανε και άλλοι γείτονες στην πολυκατοικία».

«Νονοί» της νύχτας στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το βομβιστικό χτύπημα να ήταν προειδοποιητικό με τις έρευνες να στρέφονται σε άτομα από τον χώρο της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο  πρατήριο βενζίνης «ήλεγχε» μέσω τρίτου, υψηλόβαθμο μέλος της Greek Mafia που εκτελέστηκε τον Ιανουάριο έξω από άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του.

Μετά τη δολοφονία, το βενζινάδικο στον Πειραιά αλλά και άλλα πρατήρια άλλαξαν χέρια, με πολλούς ανθρώπους της νύχτας να τα διεκδικούν, ανάμεσά τους και γνωστός ποινικός.

Στη σύνδεση αυτών των προσώπων επικεντρώνεται η αστυνομία καθώς φαίνεται πως το οργανωμένο έγκλημα επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των βομβιστών

Σημειώνεται ότι στο σημείο της έκρηξης υπάρχουν αρκετές κάμερες ασφαλείας. Συνεπώς, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ακροβολίστηκαν στην περιοχή για το συγκεκριμένο «χτύπημα» αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο απέκτησαν και βρίσκεται αυτή την ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σκοπός τους είναι μέσα από το υλικό αυτό να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, ώστε να φθάσουν στα ίχνη τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czokgswyrg3t)