Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο "φως" για το κύκλωμα στον Ασπρόπυργο που είχε διοχετεύσει επικίνδυνη νοθευμένη βενζίνη που κατέληγε στα αυτοκίνητα ανυποψίαστων οδηγών προκαλώντας τους βλάβες.

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας η Οργάνωση δείχνει πως το κύκλωμα είχε δημιουργήσει τρεις Υποομάδες με δυο από αυτές να είναι επιφορτισμένες με την διοχέτευση των νοθευμένων καυσίμων στα πρατήρια ενώ η τρίτη φρόντιζε να μεταφέρει την αιθυλική αλκοόλη σε ποτοποιίες.

Απρόπυργος: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι και το «λεξικό» των μελών του κυκλώματος

Τα μέλη της δαιδαλώδους οργάνωσης ήταν τουλάχιστον 30 ενώ ένας ήταν ο αρχηγός όλων. Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι αποκαλυπτικοί.

-Αρχηγικό Μέλος: Τα φάρμακα που ρίχνουμε είναι για τρία και θα πρέπει να περιμένουμε ας πούμε να μας έρθουν απ΄ έξω.
-Μέλος Εγκληματικής Οργάνωσης: Ε πότε θα έρθουν τα φάρμακα;
-Αρχηγικό Μέλος: Τα φάρμακα θα έρθουν 20 του μήνα.

Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικούς και συνθηματικά στις επικοινωνίες τους. «Φάρμακο» ή «νερό» έλεγαν είτε την αιθυλική αλκοόλη είτε το οινόπνευμα.
«Πάτερ» τον αρχηγό της οργάνωσης, «μάγο» το άτομο που γνώριζε πώς να γίνεται η νόθευση των καυσίμων, ενώ «υδραυλικός» ήταν ο προμηθευτής της αιθυλικής αλκοόλης.

-Αρχηγικό Μέλος: Έχω κάτι λεφτά εγώ να παραδώσω το μεσημέρι, να βγάλω από αυτά να σου δώσω;
-Μέλος Εγκληματικής Οργάνωσης: Εντάξει έρχομαι εγώ
-Αρχηγικό Μέλος: Βγήκε και η τιμή από πάνω. Προτείναμε 3,2.
-Μέλος Εγκληματικής Οργάνωσης: Από πάνω;
-Αρχηγικό Μέλος: Από πάνω. Από εκεί ρε αγόρι μου, που έχει το νερό.
-Μέλος Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι

Ασπρόπυργος: Ο κομβικός ρόλος του Λουκά του Βούλγαρου στην σπείρα

Για να μπορούν να προμηθεύονται νομότυπα τους χημικούς διαλύτες η οργάνωση είχε δημιουργήσει μια εταιρεία βιτρίνα στην περιοχή της Θήβας.

Στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας έφταναν τα υλικά που χρειάζονταν για την νόθευση των καυσίμων ενώ κομβικό ρολό στο κομμάτι αυτό έπαιζε ένας από τους συλληφθέντες, γνωστός ως ο Λουκάς ο Βούλγαρος.

Το άτομο αυτό ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγικού μέλους και είχε τον ρολό του επιστάτη ώστε να παρακολουθεί εάν όλα πηγαίνουν βάσει προγράμματος.

-Μέλος Α: Έλα να σου πω. Ο πάτερ δεν έχει άλλο εκτός από το δικό σου;
-Μέλος Β: Ναι δεν έχει, δεν βρίσκει.
-Μέλος Α: Εσύ να είσαι διαβασμένος, κατάλαβες; Δεν έχει άλλο.
-Μέλος Β: Ναι, δεν μπορεί να βρει. Αυτό είναι.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Βασικός χώρος στάθμευσης στην Αττική των βυτιοφόρων που μετέφεραν τόσο χημικούς διαλύτες όσο και νοθευμένη βενζίνη ήταν οι εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή του Ασπροπύργου. Από εκεί η ακατάλληλη βενζίνη κατέληγε σε τουλάχιστον έξι πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλο λεκανοπέδιο.