Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα, Δευτέρα 11/03, προκειμένου να απολογηθούν, τα 20 μέλη του κυκλώματος, που φέρεται να διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά-μπόμπες.

Ως αρχηγός τους φέρεται ένας 62χρονος από τα Γιαννιτσά, ενώ ακόμα και το drone της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύτηκε από την Οικονομική Αστυνομία για την συλλογή αποδείξεων της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

*Διαβάστε εδώ: Καλλιθέα: Ο ιδιοκτήτης της κάβας είχε πέσει ξανά θύμα βομβιστικής επίθεσης πριν από 10 χρόνια

Τα επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούσαν, κυρίως εισαγωγής από τη Βουλγαρία, συγκαταλέγονται στις εικόνες εναέριας παρακολούθησης τόσο από τον Ασπρόπυργο, όσο και στο παράνομο εργαστήριο νοθείας στην περιοχή της Τανάγρας.

Στα πλάνα της εναέριας παρακολούθησης της Αστυνομίας, έχει καταγραφεί τόσο η στιγμή που μέλη του κυκλώματος φορτώνουν σε φορτηγό δεξαμενή με διαλύτες από μία από τις αποθήκες τους στην Δυτική Αττική, όσο και από τις κύριες εγκαταστάσεις τους στον Ασπρόπυργο στον χώρο στάθμευσης που ανήκε παλιότερα σε πρώην Νονό της «Greek Mafia» που δολοφονήθηκε στα Δερβενοχώρια.

Επίσης, έχει καταγραφεί η στιγμή που έχει πάει φορτηγό και ξεφορτώνουν τις δεξαμενές που εν συνεχεία τις τοποθετούν σε μη ιδιαίτερα εμφανές σημείο, ώστε από εκεί να φορτωθούν σε βυτιοφόρα τα νοθευμένα και λαθραία καύσιμα και να μεταφερθούν στα πρατήρια καυσίμων όπου θα κατέληγαν στους καταναλωτές.

Στις συνομιλίες του αρχηγού της οργάνωσης με τον κωδικό «Πάτερ» με μέλος της οργάνωσης, προκύπτουν και περιπτώσεις που είχαν προκαλέσει ζημιά σε πρατήριο καυσίμων που είχαν στείλει πλήρως νοθευμένο καύσιμο:

100 έως 120 σε κάθε παλέτα έλειπαν. Κανονικά έλειπαν πάνω από 560.
-Οκ.
-Σε κάθε παλέτα 100 έως 120 και τα πέντε κυβικά που φύγανε Καλαμάτα, @@@@ ένα μαγαζί για του είχαμε πει, ένα προς ένα να δουλεύετε και όταν λέμε @@@@ το μαγαζί, άμα δεν είσαι εσύ και εγώ ζητούν αυτόν που το έστειλε. Και λέω πάει αυτός, Θεσσαλονίκη είναι.
-Οκ.
-Ένα μαγαζί @@@@ στην Καλαμάτα, γιατί ένα προς ένα, ούτε καθαρή βενζίνη είπαμε ότι είναι ένα προς ένα, ότι έχει καθαρή βενζίνη μέσα».
«100 έως 120 σε κάθε παλέτα έλειπαν. Κανονικά έλειπαν πάνω από 560.

«Ως προς τα ποτά-«μπόμπες», ο «Πάτερ» σε συνομιλία του με άλλο μέλος της οργάνωσης αναφέρεται στους προμηθευτές της αιθυλικής αλκοόλης ως «υδραυλικούς», ενώ σε άλλες συνομιλίες αποκαλούν την αιθυλική αλκοόλη ως «νερό».

Από τις συνομιλίες προκύπτουν και λεπτομέρειες για τους τρόπους που έκαναν παραγγελίες των διαλυτών – «φαρμάκων», όπως τους αποκαλούσαν.

Οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα της οργάνωσης ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους.

*Πληροφορίες: ΕΡΤ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqrken89b8x)