Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες στην Πετρούσα Δράμας, όταν ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, τον χτύπησε στο πόδι και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις από τους επιβάτες ηλικίας 33, 31 και 25 χρόνων, που είναι σεσημασμένοι για κλοπές και τους συνέλαβαν παρά την αντίσταση που προέβαλαν. Όπως αποδείχθηκε, είχαν διαρρήξει δυο σπίτια στην περιοχή και είχαν αρπάξει 200 ευρώ, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και μια κυνηγετική καραμπίνα. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής οδηγός που διέφυγε, ήταν συνεργός τους και λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος».

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαρρήξει νωρίτερα και άλλο ένα σπίτι στην Αγγίστα Σερρών και είχαν κλέψει 15 κυνηγετικά φυσίγγια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. του ιδιοκτήτη τις οποίες τοποθέτησαν στο δικό τους. Τα περισσότερα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση του συνεργού τους που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές Δράμας και Σερρών ερευνούν αν οι τέσσερις κακοποιοί έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.