Νέο βίντεο λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε κάβα στην Καλλιθέα, στην οδό Λαγουμιτζή, βλέπει το φως της δημοσιότητας και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ειδικότερα, στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή φαίνεται ένα μηχανάκι να περνά μπροστά από το κατάστημα, λίγο πριν από την ισχυρή έκρηξη, ενώ στο δίκυκλο φαίνεται πως επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο δίκυκλο αναμένεται να ελεγχθεί από τις αστυνομικές Αρχές, ώστε να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται στη βομβιστική ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί η κάβα και να προκληθούν ζημιές.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqwpvzmo7cp)
Σημειώνεται ότι θύμα βομβιστικής επίθεσης πριν από 10 χρόνια είχε πέσει ξανά ο ιδιοκτήτης της κάβας στην Καλλιθέα, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου.

Το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στην Καλλιθέα

Τo πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Καλλιθέα φαίνεται από τις εικόνες, το βίντεο και κυρίως τον ήχο που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας και ήρθαν νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, σε βίντεο-ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ, καταγράφηκε η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης της βόμβας στην Καλλιθέα.

Κάμερες ασφαλείας από διπλανά κτίρια κατέγραψαν την εικόνα, ενώ είναι φανερό πως επρόκειτο για βόμβα σχετικά μεγάλης ισχύος, αφού αμέσως μετά την έκρηξη, «εξαφανίζεται» μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης η είσοδος του καταστήματος. Στο βίντεο ακούγεται, επίσης, ο εκκωφαντικός ήχος από την έκρηξη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqo5dl61sz5)

Στο κατάστημα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Παράλληλα, από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν, επίσης, υλικές ζημιές σε διπλανό κατάστημα, στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας, αλλά και σε 10 σταθμευμένα οχήματα.

Δείτε εικόνες από το σημείο της έκρηξης στην Καλλιθέα

ekrixi007
ekrixi006
ekrixi005
ekrixi004
ekrixi003
ekrixi002
ekrixi001
ekrixi011
ekrixi010

Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως, καθώς έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, καθώς αναζητεί τυχόν κινήσεις των δραστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το σημείο, φαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φιτίλι και πυροκροτητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqnxqw0k1qh)