Προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές Ασφαλείας από τις συνεχείς τηλεφωνικές προειδοποιήσεις για δήθεν τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε κρατικές υπηρεσίες, πρεσβείες και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τα τηλεφωνήματα τις τελευταίες εβδομάδες είναι διαρκή και οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν πρόκειται για το έργο κάποιου «αρρωστημένου νου» ή για κινήσεις στρατηγικής από τρομοκράτες, οι οποίοι θέλουν να διαπιστώσουν τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. σε μια ενδεχόμενη επίθεση. Μόνο χθες υπήρξαν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, με στόχους το Πρωτοδικείο Αθηνών, τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στη Λεωφόρο Αθηνών.

*Διαβάστε ακόμα: Τηλεφώνημα για βόμβα στο Πρωτοδικείο - Στο σημείο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στα τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ένας άνδρας ανέφερε πως θα «εκραγεί βόμβα, δεν είναι φάρσα». Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία τέθηκαν το πρωινό της Δευτέρας σε συναγερμό προκειμένου να εκκενώσουν αρχικά τους χώρους και εν συνεχεία να ερευνήσουν εσωτερικά και εξωτερικά τα κτίρια.

Τα τηλεφωνήματα μπορεί να αποδείχθηκαν φάρσες, ωστόσο η κινητοποίηση ήταν τεράστια, μέχρι να επιβεβαιωθεί πως δεν υπήρχε κάτι ύποπτο. Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών, που έχουν κάποιες ηχογραφήσεις από ορισμένα εκ των τηλεφωνημάτων, είναι πως ο άνδρας που καλεί πιθανόν να είναι ο ίδιος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να εντοπιστεί το στίγμα του αριθμού από το οποίο καλεί. Μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, οι πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου, το κανάλι της Βουλής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και ΣΚΑΪ και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της Αττικής. Σε όλες τις περιπτώσεις, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάρσες.