H 36χρονη από τα Εξάρχεια περιγράφει μιλώντας στο Μega, τον εφιάλτη που έζησε, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο νεαρούς διαρρήκτες από τη Σομαλία μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Οι δράστες ψάχνουν αρχικά για χρήματα στο διαμέρισμα, στη συνέχεια για χρυσά δόντια μέσα στο στόμα της και κάποια στιγμή, αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και οδήγησαν τα βήματα των αστυνομικών, η φωτογραφία ενός εκ των δραστών που αναγνώρισε η άτυχη γυναίκα, μαζί με τις δικές της περιγραφές, απαρτίζουν τρία από τα κεφάλαια της υπόθεσης, που έχει συνταράξει μια ολόκληρη περιοχή.

Εξάρχεια: Πως μπήκαν στο διαμέρισμα της 36χρονης


Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, το βράδυ της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου. Οι δύο Σομαλοί κινούνται στην περιοχή και αφού έχουν σιγουρευτεί ότι η παρουσία τους δεν έχει κινήσει υποψίες, σκαρφαλώνουν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας που έμενε η γυναίκα.

«Μένω σε υπερυψωμένο πρώτο όροφο, σκαρφαλώσανε σε κάτι κάγκελα, πιάστηκαν και σκαρφάλωσαν».

Ο εφιάλτης της 36χρονης κομμώτριας βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μόνη απέναντι στους δύο ληστές που δείχνουν τις άγριες διαθέσεις τους.

«Έρχονται να με ξυπνήσουν, έρχονται μέσα στο δωμάτιο και μου λένε: ‘’πού είναι τα λεφτά; Πού είναι τα λεφτά’’, έλεγα ‘’δεν υπάρχουν λεφτά, ψάξε’’. Μου λέγανε συνέχεια ‘’μη φωνάζεις’’, δεν φώναξα ποτέ. Τους μιλούσα ήρεμα, αυτό τους μπλόκαρε, συζητούσα μαζί τους. Είχαν σαστίσει γιατί απλά συζητούσα μαζί τους. Και οι δύο κρατούσαν κατσαβίδι. Ο ένας ήταν πιο επιθετικός, ο άλλος ήταν πιο…δεν δρούσε στην ουσία, ναι ήταν πιο ήπιος, απλά παρακολουθούσε».

Εξάρχεια: Οι απόπειρες βιασμού κατά τη διάρκεια της ληστείας

Οι περιγραφές της άτυχης κομμώτριας είναι συγκλονιστικές. Όπως λέει, οι δύο ληστές δεν αρκούνται στα χρήματα και κάποια στιγμή επιχειρούν να τη βιάσουν.

Η ίδια αντιστέκεται, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της.

«Ήμουν ψύχραιμη και εκείνη την ώρα, με επιβλητικό ύφος του είπα, προσπάθησε να μου κατεβάσει την κουβέρτα και έλεγα ‘’όχι δεν θέλω, δεν θέλω’’ δηλαδή επιβλητικά. Τους μπλόκαρε, το απέφυγα γιατί δεν κλαψούρισα, δεν τους είπα σας παρακαλώ μην με πειράξετε και αυτό πρέπει να βγει».

Το κάθε δευτερόλεπτο περνούσε εκείνες τις στιγμές αργά και βασανιστικά για την ίδια. Οι δύο δράστες δείχνουν να μην φοβούνται το παραμικρό.

«Αποπειράθηκαν και οι δύο να με βιάσουν, γιατί ειπώθηκε ότι ο ένας μόνο».

Ζει μια κόλαση μόνη και αβοήθητη. Προσπαθεί να τα καταφέρει. Να μην καταρρεύσει και να μην τραυματιστεί. Να μείνει όρθια μέχρι οι αδίστακτοι δράστες να φύγουν μέσα από το σπίτι της…

«Από την μπαλκονόπορτα μπήκανε, την ώρα που κοιμόμουν ξύπνησα, τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Μου λένε ‘’σουτ μην φωνάζεις’’. Ήμουν ψύχραιμη, μπήκα σε mode ‘’δεν φωνάζουμε, ψύχραιμα’’. Ήμουν πάρα πολύ ψύχραιμη».

"Έψαχναν στο στόμα μου για χρυσά δόντια", λέει η 36χρονη κομμώτρια

Η 36χρονη ξέρει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα για την ίδια. Αν, όπως λέει, είχε χρυσά δόντια μέσα στο στόμα της, οι δράστες θα προσπαθούσαν να της τα βγάλουν.

«Αφού τους καθυστέρησα, δεν τους έλεγα που είναι τα χρήματα, αφού τα βρήκα, φεύγοντας, ήρθε μου έπιασε το πιγούνι με το χέρι, με το άλλο του χέρι, μου άνοιξε το στόμα και κοίταξε τα δόντια μου, προφανώς για να δει εάν έχω χρυσό δόντι, οπότε δείχνει ότι θα μου το ξερίζωνε, δηλαδή είναι αδίστακτοι με λίγα λόγια».

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή καταγράφουν τους δύο δράστες στις 04:49 λεπτά τα ξημερώματα και στις 05:30 να παίρνουν το δρόμο της εξόδου από το σπίτι και τη γειτονία των Εξαρχείων.

«Μένω χρόνια μόνη μου, αρκετά χρόνια, μέσα στο κεφάλι μου, έχουν παίξει όλα τα σενάρια τι μπορεί να συμβεί κατά κάποιο τρόπο το μυαλό μου ήταν προετοιμασμένο οπότε έβγαλε κατευθείαν την άμυνα που έπρεπε να βγάλει. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Εγώ λέω ‘’οκ, μπήκανε, θα γινόταν κάποια στιγμή, είναι προετοιμασμένη, πάμε να το ζήσω, όσο καλύτερα γίνεται».

Η 36χρονη κομμώτρια δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς και μέσα από φωτογραφίες που της δείχνουν αναγνωρίζει τους δύο άνδρες από τη Σομαλία που την λήστεψαν και προσπάθησαν να τη βιάσουν.

«Μου δώσανε φωτογραφίες σεσημασμένων ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία που τους έδωσα, ύψος, βάρος, χρώμα δέρματος και ηλικία, είπα 18 με 2 μαξ, ήταν πιτσιρίκια φαινόντουσαν. Μου έδειξε η αστυνομία, η ασφάλεια Εξαρχείων, φωτογραφίες σεσημασμένων και τους αναγνώρισα αμέσως. Σάστισαν με την ψυχραιμία μου».

Ήδη ο ένας εκ των δύο δραστών βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, με τους αξιωματικούς που συνεχίζουν τις έρευνες να θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και ο συνεργός του.

«Με ελάχιστα στοιχειά η ασφάλεια των Εξαρχείων, πέτυχε τη σύλληψή του ενός. Χθες από φωτογραφικό υλικό που μου έδειξαν αναγνώρισα το δεύτερο. Δεν φορούσαν κουκούλες. Δεν κοιμάμαι με το φως ανοιχτό, απλά έχω κάποια φωτάκια, τα οποία φωτίζουν όλο το δωμάτιο και έτσι μπόρεσα μνα αναγνωρίσω και τους δύο, να δω καθαρά τις φάτσες τους. Δεν φορούσαν κουκούλες, δεν φορούσαν γάντια».

Εξάρχεια: Πώς γλίτωσε τον βιασμό η 36χρονη

«Πήγε ο ένας να ψάξει για τα λεφτά, ο πρώτος που έκανε την απόπειρα, πήγε στο άλλο δωμάτιο να ψάξει. Ο άλλος ενώ είχε μείνει μαζί μου προσπάθησε και αυτός μετά μου έλεγε κάτι που δεν καταλάβαινα, έπιασε το μόριο του και προσπαθούσε να μου κατεβάσει και αυτός την κουβέρτα. Εγώ τράβαγα την κουβέρτα και του έλεγα: «όχι, όχι δεν θέλω». Είπα δεν θέλω και επειδή με άκουσε ο άλλος που ήταν στο άλλο δωμάτιο μπαίνει μέσα και μου λέει: «μην φωνάζεις» και έτσι διακόπηκε από τον δεύτερο δράστη», πρόσθεσε

Η γυναίκα που προσπαθεί να συνέλθει από τα όσα έζησε στο σπίτι της, λέει πως οι δύο ληστές έφυγαν με 1.000 ευρώ που είχε στο διαμέρισμα, το ρολόι της και μια τσάντα.

Το χτύπημα στα Εξάρχεια κρατά ανάστατη τη γειτονιά, με κατοίκους της να ζητούν για ακόμα μια φορά ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

Όλοι σκέφτονται πως αυτό που πέρασε η 36χρονη κομμώτρια, θα μπορούσε να είχε συμβεί στους ίδιους.