Η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας ανάγκασε τους Ιταλούς να αναζητήσουν χορηγούς για την επισκευή μιας από τις σπουδαιότερες τοιχογραφίες όλων των εποχών, την «Ανάσταση» του Πιέρρο ΝτελαΦραντσέσκα (15ος αιώνας) που βρίσκεται στην μικρή πόλη Σανσεπόλκρο, στην ανατολική Τοσκάνη.

Το έργο «ξεφλουδίζεται και αποχρωματίζεται» σημειώνουν ειδικοί, ενώ πλέον παρατηρούνται και εμφανείς «ρωγμές».  Έτσι, η ιταλική κυβέρνηση εκπόνησε ένα μεγάλο έργο για την συντήρησή του, που αναμένεται να διαρκέσει από ένα έως τρία χρόνια.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με την συντήρηση του Κολοσσαίου, λίγα χρόνια νωρίτερα, που είχε αναλάβει ο ιδιοκτήτης της φίρμας Todd's, Ντιέγκο ντελα Βάλε. Ο Ιταλός επιχειρηματίας ’λντο Όστι, πρώην πρόεδρος της εταιρίας τροφίμων Buitoni ανέλαβε τελικά το έργο, προσφέροντας 200.000 ευρώ. Η δήμαρχος του Σανσεπόλκρο Ντανιέλα Φρουλάνι, δήλωσε σχετικά: «Τι να πω, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Όστι για την ανταπόκρισή του στη συντήρηση του πιο σπουδαίου έργου τέχνης της πόλης μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος της Μ.Βρετανίας

Ψάχνουν να βρουν εργαστήριο για το νεκρό της Αμφίπολης

Παλαγγιά: "Σε κοινό θνητό ανήκει ο σκελετός της Αμφίπολης"

Έκθεση στη Βουλή με θέμα την επταετία 1967 - 1974

Το πορτρέτο με τον τριπλό Έλβις πουλήθηκε έναντι ασύλληπτου ποσού!

Σε δημοπρασία 300 αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε

Η Ντόροθυ Κινγκ λέει... "μ@λ@κ@" όποιον διαφωνεί μαζί της! (ΦΩΤΟ)