Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

*Διαβάστε εδώ: Μη κρατικά πανεπιστήμια: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη αύριο, Πέμπτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τους φοιτητές να διεκδικούν δημόσιες και δωρεάν σπουδές.

ανωνυμο_σχεδιο__4_
ανωνυμο_σχεδιο__3_


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτα μέτρα τροχαίας θα τεθούν σε εφαρμογή από το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, λόγω πραγματοποίησης συνάθροισης - συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητικών κοινοτήτων και άλλων συλλογικοτήτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, θα εφαρμοστούν κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.