Σπάνια ή και αθέατα ντοκουμέντα από την επταετία, 1967-1974 παρουσιάζονται στην έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής, που αναβιώνει μία από τις μελανότερες περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας.

Τι κι αν το πρωί της 21ης Απριλίου του 67’, τανκς προελαύνουν στο Καλλιμάρμαρο και ο εσωτερικός αναβρασμός έχε κατακλύσει την Αθήνα; Τουρίστες-πιθανότατα επιχειρηματίες- λιάζονται στη πισίνα του Χίλτον, υπό το άγρυπνο βλέμμα στρατιώτη, αδιαφορώντας για τα όσα εξελίσσονται γύρω τους!

ΞΗΥΜΞΗΥΜ.jpg

Η φωτογραφία που τους απεικονίζει να χαλαρώνουν στη ταράτσα του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, είναι μια από τις –σπανίως- έγχρωμες που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό “life”. Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο το μαρτύρησε ένα άλλο καρέ, τραβηγμένο από το μπαλκόνι της οικογένειας Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού.

 Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία αναδύονται μέσα από τις εικόνες της έκθεσης με τίτλο: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

ΗΞΜΥΘΜΥ.jpg

Αθέατα έγγραφα, φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων τη σκοτεινή εκείνη περίοδο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με σκοπό να μας επιτρέψουν να δούμε την ιστορία από κοντά μέσα από σπάνιο υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 17ης Νοεμβρίου 1973