Για ακόμα μία χρονιά το σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας για το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα λειτούργησε αποτελεσματικά.

Λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των Αποκριών, στήθηκε στην καρδιά της πόλης ένα «μικρό» νοσοκομείο, όπου εθελοντές, γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό ώστε οι εκατοντάδες χιλιάσες επισκέπτες και ντόπιοι να απολαύσουν με ασφάλεια τα δρώμενα στην αχαϊκή πρωτεύσουα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας στο tempo24.gr ανέφερε 523 περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στο υπαίθριο ιατρείο που είχε στήσει η 6η ΥΠΕ στον Έσπερο στο κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με τον ΕΕΣ - Παράρτημα Πάτρας και μόνο τα 18 περιστατικά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

Τα περιστατικά αυτά, κυρίως αφορούσαν μέθη και μικροτραυματισμούς.

 «Στα νοσοκομεία μας που είχαν ταυτόχρονη εφημερία στα ΤΕΠ, πήγε ο μικρότερος δυνατός αριθμός των περιστατικών και φυσικά αυτός ήταν ο στόχος μας», είπε ο κ. Καρβέλης για το "μικρό νοσοκομείο" που στήθηκε και φέτος στην πλατεία Γεωργίου.

Πάτρα: 12 περιστατικά μεταφέρθηκαν την Κυριακή σε νοσοκομείο

Χθες Κυριακή, 12 περιστατικά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και 7 στο ΠΓΝΠ, ενώ 4 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το οποίο λειτουργούσε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

 «Όπως καταλαβαίνετε η κίνηση στα ΤΕΠ ήταν σε χαμηλά επίπεδα και με απόλυτη τάξη», συμπλήρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Φέτος για πρώτη φορά, στο υπαίθριο ιατρείο ήταν και Ψυχολόγος ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σε 5 περιπτώσεις κρίσης πανικού.

Σε ότι αφορά τα παιδιατρικά περιστατικά, το Καραμανδάνειο που ήταν κι αυτό σε συνεχή εφημερία, δέχθηκε 11 περιστατικά κυρίως από πτώσεις λόγω της βροχής και το ολισθηρό οδόστρωμα.