Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι 16 από τους 24 κατηγορούμενους για την υπόθεση των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, απαλλάχθηκαν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζαν.

Απαλλακτική-κατά πλειοψηφία-ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού που αντιμετώπιζε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Αλβανικής καταγωγής, ο επονομαζόμενος «Έσκο».

Στην απόφαση ως προς αυτό το σκέλος μειοψήφισαν οι τακτικοί δικαστές οι οποίοι είχαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο 30χρονος, Αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκε για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για τις κατηγορίες της συμμορίας, ληστείες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία, οπλοκατοχή.

Οι δύο εκ των οκτώ συνολικά καταδικασθέντων κρίθηκαν ένοχοι μόνο για πλημμεληματικές πράξεις. Οι περισσότερες αποφάσεις του δικαστηρίου εκδόθηκαν κατά πλειοψηφία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη.