«Αφεντικά» μιας ανεξέλεγκτης βίας ήταν τα μέλη των τριών συμμοριών, της Πολυτεχνειούπολης. Όχι μόνο διαφέντευαν έναν πανεπιστημιακό χώρο με όπλα και απειλές, είχαν ταυτόχρονα «σαρώσει» όλες τις γειτονιές γύρω από το ορμητήριο τους, πραγματοποιώντας συχνές ληστρικές επιδρομές.

Συνομιλίες, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες στα κινητά των συλληφθέντων και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, αποτυπώνουν την δράση των αδίστακτων συμμοριών που είχαν καταλάβει για σχεδόν τρία χρόνια τις φοιτητικές εστίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thetoc.gr. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα σοκαριστικά στιγμιότυπα, από τα "χτυπήματα" των σκληρών κακοποιών, αλλά και την επίδειξη δύναμης που έκαναν μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο.

Όπλα, ναρκωτικά, κλοπιμαία από ληστείες. Οι πρωταγωνιστές της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης, φρόντιζαν καθημερινά να διαφημίζουν το σκληρό προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει μασκοφόρο μέλος των συμμοριών μέσα σε Mercedes συνεργού του, με δύο πιστόλια στα χέρια, πριν από μία ακόμη ληστρική επιδρομή. Στο ίδιο όχημα γίνεται επίδειξη άλλου οπλισμού με φόντο την φοιτητική εστία. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο "Έσκο", μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του, ποζάρουν στην είσοδο της σχολής, με τον έναν να επιδεικνύει το πιστόλι του. Οι κακοποιοί επιδεικνύουν ακόμα και πιστόλια στο μπαλκόνι του "ρετιρέ" της φοιτητικής εστίας που είχε καταλάβει ο 30χρονος αρχηγός. Σοκαριστική είναι η εικόνα που έχει απαθανατίσει μέλος της συμμορίας, την ώρα που σημαδευει από παράθυρο της εστίας περιπολικό της αστυνομίας που περνά από τον δρόμο.

Παράλληλα, τρόμο προκαλούν και οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας στις 29 ταυτοποιημένες ληστείες. Οι σκληροί κακοποιοί έχουν πάντοτε, πρόσωπα καλυμμένα με full face και κουκούλες και το δάκτυλο στη σκανδάλη. Όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα, οι τρομοκρατημένοι υπάλληλοι των καταστημάτων αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις εντολές των δραστών, βλέποντας το όπλο να τους συμμαδεύει. Τα μέλη των συμμοριών φρόντιζαν όλες οι ληστείες να πραγματοποιούνται σε κοντινές αποστάσεις από το "στρατηγείο" τους στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, για να βρίσκονται σε λιγότερο από 10 λεπτά μέσα στην ασφάλεια του campus.

Εξίσου σοκαριστικές είναι οι συνομιλίες των κακοποιών. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο μέλη των συμμοριών, αμέσως μετά από μία επίθεση.

Β: Αλήθεια σου λέω την πάτησα.
Α: Που Είσαι ρε?
Β: Ψάχνω να παρκάρω το αμάξι. Τον έχω κάνει μ...ί ... πολύ άσχημα
Α: Πάρε ασθενοφόρο τουλάχιστον ρε μ....α
Β: Έχω φύγει έχω φύγει... τον έχω κάνει μ...ι
Α: Τι λες ρε μ....α. Κλείσε μια ρε φίλε

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας επικοινωνεί με την 22χρονη αστυνομικό.

Β: Έλα
Αστ: Να σου πω ρε τι κάνετε?
Β: Εδώ καθόμαστε. Μας τρελαίνουν με έναν...
Αστ: Θυμάστε τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήτανε και ο Α?
Β: Ναι Αστ: και θα ερχόταν και ο φίλος του ο Γ?
Β: Ναι Αστ: Έφυγε αυτός η είναι εδώ?
Β: Δεν ξέρω. Γιατί?
Αστ: εε για να προσέχει μωρέ με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα.
Β: Αα οκ

"Ήρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι". Αυτά τα λόγια φώναζε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ζωγράφου, ο "Έσκο" το πρωί της Τρίτης, αμέσως μετά τη σύλληψη μελών της οικογένειας του. Αμέσως μετά κινήθηκε προς την πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προσέγγισε το αυτοκίνητο της 35χρονης ανθυπαστυνόμου και του συνάδελφου της και τους ρώτησε την ώρα. Όταν πήρε αρνητική απάντηση είπε: "ρε μ....ά φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπ...οι είστε. Θα σας σκοτώσω". Ο 30χρονος είχε τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν του και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έκρυβε κάτι επικίνδυνο. Μόλις έκανε κίνηση, ο άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά χωρίς να αποτρέψει την επίθεση. Ο Έσκο κατάφερε δύο χτυπήματα με το κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία σήκωσε το χέρι, ενώ πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του.