Την άμεση κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων προκάλεσε η πτώση του F-16 στην Ψαθούρα. Ωστόσο, και πολλά σκάφη που έπλεαν κοντά στο σημείο που βρέθηκε ο πιλότος έσπευσαν να συνδράμουν. Τα σκάφη χρειαζόντουσαν περίπου 2 ώρες για να φτάσουν στο σημείο όπου έπεσε το μαχητικό. Στα μισά της διαδρομής το λιμενικό τους ενημέρωσε να επιστρέψουν πίσω καθώς το super puma κατάφερε να διασώσει τον πιλότο.

Ο καπετάνιος σκάφους που έσπευσε να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του F-16 μίλησε στο Mega για τις αντίξοες συνθήκες στη θάλασσα αλλά και τον ρόλο τους και τη συνδρομή τους στο λιμενικό.

 «Ήταν 7αρι φορτωμένο με συνθήκες που δεν βγαίνουμε έξω. Τα σκάφη που βγήκαμε για να βοηθήσουμε, η αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ μας. Είμαστε απομακρυσμένο νησί, ήταν μακρυά από εμάς το σημείο. Εγώ ήθελα περίπου πάνω από 2 ώρες για να φτάσω βόρεια της Ψαθούρας και αφού μάθαμε ότι το σούπερ πούμα έκανε τη διάσωση πήραμε εντολή από το λιμενικό να επιστρέψουμε. Είχαμε φτάσει στα μισά της διαδρομής»

 «Περιφρουρούμε το πάρκο από την παράνομη αλιεία, το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου. Είμαστε παγκόσμιος οργανισμός, προστατεύουμε τη θάλασσα. τρέχουμε να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί με τις οδηγίες πάντα του λιμενικού».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzi9dsvfy7t)