Σήµερα αναµένεται να δώσουν τις εξηγήσεις τους ενώπιον του ανακριτή Αθηνών οι 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ανήλικα κορίτσια σε ξενοδοχεία αλλά και καταλύµατα ηµιδιαµονής στην Αθήνα και τη Γλυφάδα.
Πρόκειται για τη φερόµενη ως εγκέφαλο του κυκλώµατος, την 25χρονη Μαρία-Ηλιάνα Σ., αλλά και µία 21χρονη κοπέλα, που µαζί φέρονται να στρατολογούσαν και να εντόπιζαν τους πελάτες των κοριτσιών, τον 25χρονο σύντροφο της Μαρίας, έναν οδηγό ταξί και δύο ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί, ανάµεσα στα υπόλοιπα, και µε τον καλλιτεχνικό χώρο. Έναν 36χρονο κοµπάρσο γνωστό ως «νάνο» και έναν 55χρονο tattoo artist χορευτή.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzp5saqghtd)


Διαβάστε ακόμα: Κύκλωμα μαστροπείας: Ποιος είναι ο tattoo artist που συνελήφθη - Έπαιζε σε σίριαλ και βιντεοκλίπ


Κύκλωμα μαστροπείας: Η σύνδεση με δεύτερο κύκλωμα 

Η περίπτωση του δεύτερου, του 55χρονου Σταύρου Παππά, είναι ιδιαίτερη, καθώς πριν από τρεις µήνες είχε συλληφθεί ξανά από τους αστυνοµικούς του ίδιου τµήµατος της ΕΛ.ΑΣ., µετά την εξάρθρωση άλλου κυκλώµατος που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια.

Στο πρώτο κύκλωµα, όπου τις ανήλικες προσέγγιζε η Λορέλα Καπάι από την Αλβανία, ο Παππάς, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί στη δηµοσιότητα, κατηγορείται ότι «ψώνιζε» κορίτσια µε αντάλλαγµα δωρεάν τατουάζ. Αυτή τη φορά ο 55χρονος, που µεταξύ άλλων είχε συµµετάσχει σε βιντεοκλίπ της Μαρίνας Σάττι, κατηγορείται ότι µετέφερε τις ανήλικες στα ερωτικά ραντεβού.

Το ενδιαφέρον µάλιστα στην περίπτωσή του είναι πως, ενώ είχε συλληφθεί για την υπόθεση του πρώτου κυκλώµατος στις αρχές Ιανουαρίου, βρισκόταν εκτός φυλακής, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε για συνεύρεση µε ανήλικο παιδί και για µαστροπεία κατά συρροή.

Σε τηλεοπτικές σειρές και βίντεο κλιπ συμμετείχε ο tattoo artist

Ο 36χρονος κοµπάρσος Πέτρος ∆. είχε συµµετάσχει σε βιντεοκλίπ της Ελένης Φουρέιρα αλλά και σε αρκετές διαφηµίσεις. Τα µέλη του κυκλώµατος, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των αστυνοµικών, χρησιµοποιούσαν τη φήµη τους όταν εντόπιζαν τα ανήλικα θύµατά τους προκειµένου να τα πείσουν ότι θα είχαν πλούσιους πελάτες του καλλιτεχνικού χώρου, που θα πλήρωναν όσο όσο για ερωτικές συνευρέσεις και ενδεχοµένως θα τους άνοιγαν «νέες επαγγελµατικές πόρτες».

Ο 36χρονος πάντως, µιλώντας σε τηλεοπτική εκποµπή του τηλεοπτικού σταθµού Star, υποστήριξε πως η µόνη του εµπλοκή είναι ότι συνόδευσε σε ένα πάρτι δύο κορίτσια και τίποτε άλλο. «∆εν έχω καµία σχέση µε το κύκλωµα. ∆εν εκδίδω ανήλικες», ανέφερε µεταξύ άλλων.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzmm7neocwx)


Οι καταθέσεις των θυμάτων

Οι αστυνοµικοί του Ανηλίκων έχουν λάβει κατάθεση από τα θύµατα του κυκλώµατος της 25χρονης Μαρίας.

Όλες οι κοπέλες ανέφεραν πως η φερόµενη ως εγκέφαλος τις δελέαζε µε τα χρήµατα. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση µίας 17χρονης στους αστυνοµικούς: «Την 25χρονη την είχα γνωρίσει σε µια πλατεία στο Περιστέρι. Κάναµε παρέα. Της είπα πως οι δικοί µου είχαν οικονοµικά προβλήµατα, πως έβγαινα µια φορά στο τόσο και πως δεν είχα χρήµατα για ρούχα, για να φτιάξω τα νύχια και τις βλεφαρίδες µου. Μου είπε ότι υπήρχε ένα άτοµο που θα µπορούσε να µε βοηθήσει. ∆εν ήθελα να το κάνω, αλλά δεν µε πίεσε κιόλας. Συναντήθηκα µε ένα άτοµο και µου έδωσε 200 ευρώ. Από αυτά της έδωσα 50 ευρώ… Πήγα µαζί του δυο τρεις φορές. Πήγα µαζί του µόνο για τα λεφτά».