Φόβος είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στο σχολείο της Κυψέλης, στο οποίο εισέβαλε ο 19χρονος Γεωργιανός, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι με τα οποία επιτέθηκε σε έναν μαθητή και στον διευθυντή, τραυματίζοντάς τους.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ασκήθηκε στον 19χρονο, που θα απολογηθεί την Παρασκευή (29/3). 

Κυψέλη: "Με χτύπησε στο κεφάλι και έτρεξα να σωθώ"

Μια μέρα μετά την επίθεση, ο 18χρονος μαθητής μιλάει στο MEGA, τονίζοντας πως δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες φορές τον χτύπησε ο δράστης.

«Το αγόρι με χτύπησε στο κεφάλι μου. Στο κεφάλι εδώ… Το αγόρι μπήκε μέσα στην τάξη μου, με χτύπησε στο κεφάλι, εγώ άρχισα να τρέχω έξω στις σκάλες. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε».

Ο φύλακας του σχολείου ήταν εκείνος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, που έφερε δύο μαχαίρια και ένα σφυρί.

«Μου είπε ότι περίμενε να δώσει κάτι στον αδελφό του, κάποια κλειδιά. Ήταν ήρεμος. Με το που τελείωσε η προσευχή και έμπαιναν τα παιδιά μέσα, προφανώς πέρασε μαζί τους. Εγώ δεν τον είδα».Ο δράστης, μετά την επίθεση, έδειχνε ήρεμος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, και επιχείρησε να βγει από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

«Αυτός, όπως ανέβαιναν τα παιδιά, βρίσκει τον 18χρονο και τον χτυπά στο κεφάλι. Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει ‘ε, τι κάνεις εκεί;’. Πάει να τον χωρίσει και του σκάει τη μαχαιριά. Κατευθείαν κλείνω την πόρτα και ήρθε με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε μου μιλούσε και ήθελε να βγει. Του λέω ‘φίλε, δεν βγαίνει κανένας’», αναφέρει ο φύλακας.

Στο γυμνάσιο της Κυψέλης, όπου έγινε η διπλή, αιματηρή επίθεση, αρκετά παιδιά δεν εμφανίστηκαν σήμερα, ενώ άλλα συνοδεύονταν.

Τρομοκρατημένοι οι γονείς

Πολλοί από τους γονείς έφεραν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο, περίμεναν να ολοκληρωθεί η προσευχή και έμειναν να τα κοιτούν από τα κάγκελα για να βεβαιωθούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στις αίθουσες.

Εις βάρος του 19χρονου με καταγωγή από τη Γεωργία ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων, οπλοφορία και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

«Κατά λεγόμενα του εντολέα μου και κατηγορούμενου, βρισκόταν σε άμυνα. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος είναι συντετριμμένος, θα ήθελε να έχουν μια άλλη έκβαση τα γεγονότα», τόνισε η δικηγόρος του.