Για τη σοκαριστική επίθεση με σφυρί που δέχτηκε μίλησε ο 17χρονος μαθητής στο σχολείο του στα Πατήσια.
«Άρχισα να τρέχω στις σκάλες προς το γραφείο του διευθυντή και με ακολουθούσε κρατώντας το σφυρί. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε» είπε ο 17χρονος περιγράφοντας, τις τρομακτικές στιγμές που έζησε κατά την πρώτη ώρα του μαθήματος εκείνη τη μέρα.

Ο 17χρονος μαθητής, που πήρε εξιτήριο, είπε ότι δε γνώριζε τον θύτη αλλά μόνο τον αδελφό του με τον οποίο είναι συμμαθητές. Ο 17χρονος μάλιστα ανέφερε ότι από τα χτυπήματα δεν λιποθύμησε, οπότε και θυμάται όλο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε.

Ο μαθητής παραμένει ακόμα ταραγμένος από το χτύπημα.

Διαβάστε ακόμα: Κυψέλη: "Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε" - Ξεσπά το θύμα της επίθεσης με σφυρί στην Κυψέλη

Δείτε όλα όσα είπε ο 17χρονος

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d060684c535t)

 


Πατήσια: Το χρονικό της επίθεσης

Ο 17χρονος δέχτηκε επίθεση από τον 19χρονο αδελφό συμμαθητή που εισέβαλε το πρωί της Τρίτης (26/3) στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι. Ο 19χρονος ταυτόχρονα τραυμάτισε και τον διευθυντή του Λυκείου όταν προσπάθησε να τους χωρίσει. 

Μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους.

Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Ο 19χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.