Πολυμέτωπος είναι ο αγώνας όχι μόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και άλλων παραγόντων προκειμένου να ριχτεί φως στην ανεπανάληπτη τραγωδία του δυστυχήματος των Τεμπών.
Μία σειρά από νομικές ενέργειες διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ ακολουθούν και τα δικαστήρια που αφορούν σε περιφερειακούς πρωταγωνιστές της τραγικής ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα: Τέμπη: Εντολή στη Χημική Υπηρεσία έδωσε ο εφέτης ανακριτής να ερευνηθεί το χώμα από το σημείο της τραγωδίας

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d04grhf5psfl)


Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων ζητούν να ελεγχθούν όσοι διαχειρίστηκαν το δυστύχημα

Συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή, με το οποίο ζητούν να ελεγχθούν ποινικά όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο ζητούμενος ποινικός έλεγχος αφορά σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι οι ιατροδικαστές δεν βρέθηκαν στο χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία κι έγινε μόνο νεκροτομή. Επίσης, ισχυρίζονται ότι η Πυροσβεστική δεν φρόντισε να σβήσει τη φωτιά, ενώ δεν περιέφραξε το χώρο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d05435qe12pd)

Εξώδικο κατά του ΟΣΕ από τους μηχανοδηγούς

Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί και συγκεκριμένα τα μέλη της Πανελλήνιας Ενώσεως Προσωπικού Έλξης απέστειλαν εξώδικο κατά του ΟΣΕ, με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και διαμαρτύρονται για το γεγονός πως επί τόσους μήνες ο προβολέας των ευθυνών είχε πέσει κατ’ αποκλειστικότητα πάνω σε συναδέλφους τους και στο λεγόμενο «ανθρώπινο λάθος».

Στο εξώδικο αναφέρεται σειρά ερωτημάτων που τίθενται στον ΟΣΕ, ζητώντας να μάθουν αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την παράδοση των ηχητικών ντοκουμέντων.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d052s1fr73cx)


Σε δίκη δύο γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ 

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση της περίφημης αναρρωτικής άδειας που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτριο Νικολάου το πρωί της επόμενης μέρας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Στο εδώλιο θα καθίσουν ο τότε διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο επιμελητής της Νευροχειρουργικής Αθανάσιος Μανιώτης και ο ίδιος ο επιθεωρητής.