Στα δίχτυα ενός αδίστακτου κυκλώματος μαστροπείας μπλέχτηκαν ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ενός κυκλώματος το οποίο έχει τις ρίζες του και στους κόλπους άλλων συμμοριών και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα σταματούσε την αποτρόπαια δράση του εάν δεν εξαρθρωνόταν από τις αστυνομικές Αρχές.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σοκαριστική. Οι αδίστακτοι μαστροποί, με «πρωταγωνίστρια» μια 25χρονη, που στρατολογούσε ανήλικες και τις εκμεταλλευόταν, αποκόμιζαν τεράστια ποσά από τα ραντεβού τους με τους ευκατάστατους πελάτες. Η «ταρίφα» ήταν από 50 μέχρι 100 ευρώ ανά ραντεβού. Μάλιστα, από τις καταθέσεις στη δικογραφία προέκυψαν κοινά πρόσωπα με το κύκλωμα μαστροπείας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με εγκέφαλο τη «Λορέλα», η οποία μετά την απολογία της είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Σε βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της μαστροπείας ανηλίκων, της εμπορίας ανηλίκων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Μετά την παραπομπή της υπόθεσης στη 17η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, αρμόδια για τις υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι αρμόδιες Αρχές πέρασαν χειροπέδες στα μέλη του κυκλώματος. Τη δράση του αποκάλυψε η αδελφή ενός θύματος, που διαπίστωσε στο κινητό τηλέφωνο της τελευταίας ερωτικά ραντεβού με αμοιβή. Η 22χρονη κατήγγειλε, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, στις αστυνομικές Αρχές το περασμένο φθινόπωρο πως μετά από έλεγχο που έκανε στο κινητό της ανήλικης αδελφής της, μόλις 17 ετών, διαπίστωσε συνομιλίες της, στο Ιnstagram, με κάποιον ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Μάλιστα, η 17χρονη πήγε στο ραντεβού συνοδευόμενη από μια φίλη της, όπως κατέθεσε η αδελφή της. Η αδελφή της ανήλικης κατονόμασε και την 25χρονη κατηγορούμενη ως το πρόσωπο που εξώθησε την ανήλικη στην πορνεία και την οδήγησε σε άνδρα ονόματι «Αλέκος» στην Πλατεία Βάθη, στην Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, προσκόμισε στους αστυνομικούς και στιγμιότυπα οθόνης από τις επίμαχες συνομιλίες.

Κύκλωμα μαστροπείας: Η κατάθεση της αδελφής του ανήλικου κοριτσιού που έριξε "φως" στην υπόθεση

«Καταπέλτης» ήταν και η συμπληρωματική κατάθεση της αδελφής της ανήλικης, στην οποία έδωσε περισσότερα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε η 17χρονη και κατέθεσε, παρουσία παιδοψυχολόγου, επιβεβαιώνοντας πως το κύκλωμα την προωθούσε στην πορνεία. Η ανήλικη έδωσε στοιχεία και για την 25χρονη «Μαρία», αλλά και για τον σύντροφο της τελευταίας και τον ταξιτζή που την πήγαιναν στα ερωτικά ραντεβού. Αναφέρθηκε και στον ρόλο ενός ακόμα άνδρα, του «Βαγγέλη», με τον οποίο μπορεί να ισχυρίστηκε πως δεν είχε βρεθεί ερωτικά, αλλά έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη δράση και τις κινήσεις του. «Γνωρίζω ότι αυτός βρίσκεται με αμοιβή με ανήλικες σε ξενοδοχεία και ειδικά σε αυτά που έχουν την επωνυμία ... μεταξύ αυτών και με την ανήλικη φίλη μου Ε...», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανήλικη στην κατάθεσή της. Στη δικογραφία σημειώνεται, μάλιστα, ότι κάποιοι από τους πελάτες, σε συνεννόηση με τη «Μαρία», παρείχαν ως αμοιβή σε τουλάχιστον δύο ανήλικες κοκαΐνη. Ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης και ένας 54χρονος τατουατζής, που είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ενεπλάκη στο κύκλωμα μαστροπείας με πρωταγωνίστρια τη «Λορέλα». Πλέον, κατηγορείται πως, «για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, έφερε σε επαφή δύο ανήλικες με κατηγορούμενο, ο οποίος τις μετέφερε σε πάρτι εκτός Αθηνών, όπου εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά έναντι αμοιβής με δύο άγνωστους άντρες». Επιπλέον του αποδίδεται και πως συνευρισκόταν με τα κορίτσια και, αντί να τους καταβάλλει χρήματα, τις αποζημίωνε κάνοντάς τους τατουάζ.

Όσον αφορά στην 25χρονη κατηγορούμενη ως αρχηγό, σύμφωνα με όσα φέρονται να έχουν περιγράψει οι ανήλικες, «τις πήγαινε σε διάφορα νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι και λόγω κάποιων γνωριμιών που είχε φρόντιζε να καθίσει σε ένα καλό τραπέζι, περιτριγυρισμένη από τις ανήλικες, που τραβούσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα των θαμώνων». Στις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης αποκαλύπτεται πως η φερόμενη αρχηγός πίεζε τις ανήλικες για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα, ενώ προσπαθούσε να πείσει ένα από τα θύματα να συνεχίσει τα «ροζ» ραντεβού, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και έχει ανάγκη τα χρήματα.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»