Η ώρα της ετυμηγορίας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη έφτασε.
Σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του επί της ενοχής ή μη της κατηγορουμένης, μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d05ho8ii3r5d)


Η δίκη Ρούλας Πισπιρίγκουγια την Τζωρτζίνα

Η πολύκροτη δίκη άρχισε τον Ιανουάριο του 2023 και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έχει πραγματοποιήσει 97 συνεδριάσεις για αυτήν τη συγκλονιστική υπόθεση, εξετάζοντας πάνω από 55 μάρτυρες, κατηγορίας και υπερασπίσεως, προκειμένου να καταλήξει σε πρωτόδικη κρίση για την υπόθεση.

Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη, κάτι ωστόσο που έχει αμφισβητηθεί από την πλευρά της κατηγορούμενης.

Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο που της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο δικαστήριο υπέβαλε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας, ο πατέρας της μικρής Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, δια των συνηγόρων, Δημήτρη Καράμπελα και Δημήτρη Γεωργακόπουλο.


Ρούλα Πισπιρίγκου: Από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες

Η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της, τον Μάρτιο του 2022, αρνείται τις κατηγορίες.

Οι τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αξιολογώντας τις καταθέσεις κυρίως των γιατρών και των ειδικών επιστημόνων, αναμένεται να καταλήξουν στο εάν η κατηγορούμενη πρέπει να κριθεί ένοχη ή αθώα για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και την απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού της.

H δίκη καθ όλη τη διάρκεια των περίπου 15 μηνών που διεξάγεται εξελίχθηκε μέσα σε κλίμα έντασης και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις με την υπεράσπιση της κατηγορούμενης να προχωρά σε μηνύσεις σε βάρος σχεδόν όλων των ιατρών που εξετάστηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση.

Κυρίως στο «στόχαστρο» της υπεράσπισης μπήκε ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης αλλά και ο καθηγητής τοξικολογίας, Νίκος Ράικος.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d05hcqj8719t)


Η εισαγγελική πρόταση

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, έχει ζητήσει να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως κατηγορείται και μάλιστα στην αγόρευση της υπήρξε καταπέλτης για την κατηγορούμενη, λέγοντας πως η μικρή Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα.

Η εισαγγελέας κατέληξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να αφαιρέσει και τελικά έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού της για ένα κίνητρο «που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους» και είναι ο πρώην πλέον σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης. Το παιδάκι πέρασε «εφιαλτικά» όπως είπε η εισαγγελέας στα χέρια της μητέρας της, η οποία ακόμα και τη στιγμή της αποσωλήνωσης που αυτό το «ψυχάκι» όπως χαρακτήρισε τη Τζωρτζίνα κάνει ένα βήμα προς τη ζωή δεν…συγκινείται. Για την κυρία Σπυριδωνίδου το ποιός χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη δεύτερη μοιραία φορά είναι ξεκάθαρο.

«Έχουμε την παρουσία της κατηγορουμένης μόνης στο δωμάτιο. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό πως η κεταμίνη δόθηκε κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Ποιος μπορεί να χορήγησε κεταμίνη; Λέει κατηγορούμενη ότι δεν γνώριζε τξν κεταμίνη. Εδώ η google την διαψεύδει. Το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα είναι της κατηγορουμένης» είπε η εισαγγελέας, ζητώντας από τους δικαστές και τους ενόρκους να την καταδικάσουν.

Το εάν θα υιοθετηθεί ή όχι αυτή η πρόταση από το δικαστήριο, θα γίνει γνωστό σε λίγες ώρες.

Παράλληλα, έχει ήδη αρχίσει και η εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης για την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου που αφορά αυτή τη φορά τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας και βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.