Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ, σχετικά με τον ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά των Στροφάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε μια ευρύτερη περιοχή, όπως στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία, στην Κεφαλονιά, στην Μεσσηνία, στην Αρκαδία ακόμη και στο Αγρίνιο.

«Ο σεισμός έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο ουσιαστικά και δεν συνδέεται με ρήγματα που κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο και αυτό είναι αρκετά θετικό. Ο σεισμός αυτός δεν έχει επηρεάσει σε αρνητικό επίπεδο την Πελοπόννησο, βέβαια υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στις Στροφάδες έχουν σημειωθεί κάποιες μικροζημιές στο μοναστήρι που υπάρχει εκεί. Δεν υπάρχει όμως θέμα ανησυχίας για τις γύρω χερσαίες περιοχές. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Δείτε τι είπε ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d060v9fixb2x)

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο γεωγραφικό χώρο (ανατολικά της Μεσσηνίας, στον Κυπαρισσιακό κόλπο) σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις στις 09:11 και 09:12 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες λύσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρώτη δόνηση ήταν 4,3 και η δεύτερη 5,7 Ρίχτερ. Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, στο Ιόνιο, ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Μεσσηνία - Ηλεία, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 21,5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και στην Αττική.

8a4175ba-10ce-40bd-8543-a1226ea9e89d

35t45