Κινηματογραφική καταδίωξη κλεμμένου τζιπ στην Eθνική οδό Αθηνών - Λαμίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «lamiareport», οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενός Nissan X TRAIL, που κινούνταν με κατεύθυνση τη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήταν ένας νεαρός Σύρος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί ξανά σε κλοπές, αλλά και σε μεταφορές παράτυπων μεταναστών από την παραμεθόριο, ωστόσο για λόγους ασύλου παραμένει εκτός φυλακής και στη χώρα μας.

Ο κλεφτής, ωστόσο, δεν υπολόγισε ότι το όχημα, που είχε διαλέξει να κλέψει, είχε σύστημα εντοπισμού (GPS) με αποτέλεσμα μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή να παρακολουθείται το στίγμα του. Η αστυνομία στη Φθιώτιδα έθεσε σε επιφυλακή τις δυνάμεις της, με το όχημα να εντοπίζεται αρχικά λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα και στη συνέχεια στις Θερμοπύλες.

Ένα όχημα του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, κατάφερε να το ακολουθήσει και λίγο μετά τη διασταύρωση Μπράλου να βρεθεί μπροστά του, προκειμένου να του κόψει το δρόμο. Ο νεαρός οδηγός προσπάθησε να το αποφύγει μπαίνοντας απότομα στη νέα έξοδο προς Καρπενήσι, με τους αστυνομικούς να τον ακολουθούν εντός της εισόδου του Ε65, ενώ ένα ακόμη όχημα της ίδιας υπηρεσίας είχε φτάσει ομοίως από πίσω μπλοκάροντας τον στο μέσον της οδού

Στο σημείο έσπευσαν δύο σταθμοί της ΔΑ Φθιώτιδας, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας που ανέλαβαν την προανάκριση.

Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, ευτυχώς χωρίς να έχει υππστεί ζημιές.